La 18 mai 2018, a fost organizat un atelier de lucru pentru reprezentanții Organizațiilor Societății Civile (OSC) care a avut drept tematică rolul și misiunea acestora în procesul achizițiilor publice și managementul contractelor în cadrul proiectelor finanțate de Uniunea Europeană (UE).

Evenimentul a fost organizat în incinta IDIS (Institutul pentru Dezvoltare și Inițiațive Sociale) „Viitorul”, în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL), implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

În cadru evenimentului s-a discutat despre responsabilitățile care le vor avea OSC-urile, precum și despre procesul de management al contractelor în cadrul proiectelor finanțate de UE prin intermediul GIZ/MSPL.

Petru Veverița, Consultant național superior, GIZ/MSPL: „Este vorba despe implicarea societății civile cu suport mai larg în activitățile care sunt implementate în cadrul proiectelor MSPL. Avem în vedere mai multe componente: suport în planificare locală, cooperare intermunicipală, măsuri investiționale, aspecte de vizibilitate și comunicare și multe altele. Astăzi, însă vom vorbi despre cum și ce asistență și suport trebuie să acorde OSC-urile în ceea ce privelte achizițiile publice pentru implementarea celor 18 proiecte cu finanțare UE”.

Liubomir Chiriac, Vicedirector, IDIS Viitorul: „Este un seminar la care discutăm tematica achizițiilor publice, un subiect destul de important la nivel național… aceasta fiind de asemenea și o posibilitate să ajungem la un numitor comun privind mesajele pe care le vom transmite la nivel local, asta pentru ca cei din regiuni să înțeleagă și ei foarte clar ce și de ce avem nevoie”.

************
Acest proiect este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).