12 angajaţi ai Academiei de Administrare Publică şi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcțiilor (MDRC) au participat în perioada 22-24 septembrie la cursul de formare a formatorilor privind subiectul „Dezvoltarea leadership-ului în administraţia publică”. Această activitate a fost facilitată de formatorii Academiei Nicolae Dumitrescu şi sprijinită financiar de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ), prin intermediul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”.

Scopul cursului „Dezvoltarea Leadership-ului în administraţia publică” constă în îmbunătăţirea capacităţilor de leadership necesare conducerii instituției publice şi administrării resurselor umane, oferind premise necesare pentru o administraţie  performantă care să corespundă cerinţelor cetăţenilor contribuind semnificativ la creşterea calităţii vieţi.

Cursul de instruire s-a bazat pe trei module de bază, și anume:

I. Leadership personal- Auto-control

II. Leadership relaţional – Dezvoltarea Relaţiilor

III. Leadership organizaţional- Responsabilitate de a conduce

Această activitate este o continuitate a altor două cursuri „Noi perspective în leadership” organizat pe data de 4 martie 2014 și „Comunicarea şi motivarea – bază pentru leadership” organizat în perioada 18-19 iunie, ce au dat posibilitate viitorilor formatori să se familiarizeze cu subiectul și cu modalitatea de predare.

Pîna la sfirșitul acestui an, au fost planificate mai multe activități de continuare a acestei colaborări, iar una din ele este facilitarea ședintelor de coaching pentru viitorii formatori, cît și finalizarea materialelor de instruire a programului de formare „Dezvoltarea leadership-ului în administraţia publică”. Pilotarea acestuia se planifică a fi realizată la începutul anului 2015.

În martie 2012, Academia de Administrare Publică a Moldovei (AAP), Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) şi Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ), au semnat un Memorandum de Înţelegere privind realizarea politicilor de dezvoltare regională prin intermediul consolidării capacităţilor APL-urilor, ADR-urilor, CRD-urilor și formatorii implicați.

Proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova” este implementat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) şi este sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida), Ministerul Afacerilor Externe al României și Uniunea Europeană.