În perioada 3-4 aprilie 2018, 18 reprezentanți ai instituțiilor oficiale au participat la un Curs de înstruire a formatorilor. Aceștia au învățat noi cunoștințe și practici despre managementul proiectelor de eficiență energetică a clădirilor publice. Modulul „Managementul proiectelor de eficiență energetică în sectorul de clădiri publice” este organizat de Centrul de Formare Continuă în sectorul Eficiența Energetică a Clădirilor Publice (CFC EECP) cu suportul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Beneficiarii cursului sunt reprezentanții Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, ai Agențiilor de Dezvoltare Regională, Consillilor de Dezvoltare Regională, Agenței de Eficiență Energetică și ai administrației publice locale.

Scopul cursului este de a oferi participanților cunoștințe privind necesitatea promovării eficienței energetice și energiilor regenerabile in clădirile publice. De asemenea, în cadrul cursului vor fi discutate metode de reducere a impactului consumului de energia asupra mediului și, vor fi prezentate principalele elemente ale politicii și legislației Uniunii Europene și Republicii Moldova în domeniile eficienței energetice și energiilor regenerabile în clădirile publice.

Pe parcursul celor două zile de instruire formatorii le-au vorbit participanților despre aspecte tehnice ale proiectelor de eficiență energetică, sursele și instrumente de finanțare, asigurarea durabilității proiectelor, cadrul politic și legislativ in domeniu, impactul consumului de energie asupra mediului, măsuri organizatorice de eficientizare a consumului de energie în clădiri și multe alte aspecte ce țin de domeniul eficienței energetice.

************
Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL) este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul României, Guvernul Suediei și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).