print
Patru proiecte de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă a orașelor Drochia, Edineț, Fălești și a șase localități din raionul Râșcani, pregătite pentru implementare
15.09.2016
211 Accesări ADR Nord ,

Specialiști ADR Nord și reprezentanți ai proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, realizat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), au organizat, în perioada 13-14 septembrie, ședințe de lucru pe marginea celor patru concepte de proiecte viabile (CPV) de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă a orașelor Drochia, Edineț, Fălești și a localităților Păscăuți, Dămășcani, Proscureni, Gălășeni, Mălăiești și Hiliuți din raionul Râșcani.

Ședințele au avut loc în incintele Primăriilor Drochia și Edineț și a Consiliilor raionale Fălești și Râșcani. În cadrul întrunirilor s-a discutat despre lansarea activităților de implementare a celor patru CPV menționate, dezvoltate în cadrul Programului regional sectorial din domeniul Aprovizionare cu apă și sanitație.

Menționăm că din cele 15 CPV, pentru care au fost elaborate studii de fezabilitate în Regiunile de Dezvoltare Nord, Centru și Sud, vor fi selectate 10 CPV pentru care, din surse financiare europene, va fi elaborată documentația tehnică, urmând a fi realizate măsurile investiționale prevăzute de prima etapă de implementare a respectivelor proiecte.

În cadrul vizitelor în localitățile vizate, reprezentanții ADR Nord și GIZ au stabilit situația actuală a CPV-urilor selectate și au programat pașii următori în acest sens.

Tel +373 22 228319
Fax +373 22 000238
Email : mlps@giz.de
Copyright © 2020 Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova Toate drepturile rezervate.