Prima   »  Ştiri & Galerii foto   »  Noutăţi pe domenii   »  Management al deşeurilor » Ședința de lucru pentru dezbaterea proiectului Avizului la proiectul de lege privind deșeurile

Ședința de lucru pentru dezbaterea proiectului Avizului la proiectul de lege privind deșeurile

  imprimare
04.09.2014   621 Accesări   Ministerul Mediului

La 3 septembrie, Ministrul Mediului Valentina Țapiș a avut o întrevedere de lucru cu ministerele implicate în procesul de dezbateri pe marginea proiectului Avizului la  proiectul de lege privind deșeurile.
Proiectul legii deșeurilor a fost înaintată cu titlul de inițiativă legislativă (nr. 241 din 19 iunie 2014) de către un grup de deputați din Parlament, fiind fundamentat de prevederile Agendei de Integrare Europeană, prevăzută de Strategia de gestionare a deșeurilor, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 248 din 10.04.2013. Proiectul Legii privind deșeurile transpune în legislația națională Directiva cadru 2008/98/CE a Parlamentului European și a Consiliului European din 19 noiembrie 2008 privind deșeurile și de abrogare a anumitor directive, și parțial o serie de prevederi din alte 9 acte UE. 

Deși au fost expuse mai multe obiecții și comentarii la proiectul inițiativei legislative, aceasta confirmă complexitatea și importanța documentului înaintat, cu toate că nu toate sugestiile se încadrează în prevederile directivelor UE.

Ca urmare a examinării sugestiilor din avizele parvenite, participanții ședinței au agreat de principiu Proiectului Avizul general asupra proiectului de lege sus menționat și s-au pronunțat asupra susținerii inițiativei legislative. Totodată a fost constatată importanța strategică a acestei legi pentru Republica Moldova în vederea stabilirii normelor juridice de gestionare a deșeurilor și resurselor, aliniate la standardele UE, protecției mediului și sănătății umane, asigurării executării obligațiilor asumate de către Republica Moldova în urma ratificării tratatelor internaționale care reglementează deșeurile.  

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase