Prima   »  Ştiri & Galerii foto   »  Noutăţi pe domenii   »  Management al deşeurilor » Întrevederea Ministrului Mediului cu reprezentantul Agenției GIZ

Întrevederea Ministrului Mediului cu reprezentantul Agenției GIZ

  imprimare
16.11.2012   1637 Accesări   Ministerul Mediului

La 16 noiembrie 2012 Ministrul Mediului Gheorghe Șalaru a avut o întrevedere cu dl Eckhard Deutscher, manager de proiect al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), biroul din Turcia.

Scopul întrevederii a constat în discutarea posibilitatea cooperării trilaterale Republica Moldova-Turcia-Germania pe domeniul apei şi sanitaţiei, precum şi a managementului integrat al deşeurilor solide, precum şi efectuarea reformei instituționale, aproximarea legislației la standardele UE. 

Dl Eckhard Deutscher a remarcat rezultatele pozitive înregistrate de Republica Moldova în ultimii 3 ani în domeniul protecției mediului și a subliniat posibilitatea de a derula proiecte menite să contribuie la dezvoltarea sectorului de aprovizionare cu apă și canalizare în RM, precum și a domeniului gestionării deșeurilor.

Ministrul Gheorghe Șalaru a apreciat înalt colaborarea cu Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei, oficiul din Republica Moldova, în cadrul proiectului "Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova". Astfel, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, sunt implementate proiecte de aprovizionare cu apă a unor localități din raioanele Rîșcani și Cahul, precum și de asigurare a managementului integrat al deșeurilor în raioanele Șoldănești, Rezina și Florești prin construcția platformelor, dotarea cu tomberoane și utilaj special, construcția liniei de sortare a deșeurilor și a depozitului interraional. În concluzie, conducătorul autorității centrale de mediu a subliniat importanța intensificării colaborării și acordării asistenței statului nostru în domeniul protecției mediului. 

Intrevedere GIZ

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase