Prima   »  Ştiri & Galerii foto   »  Noutăţi pe domenii   »  Apă şi sanitaţie » Trei localităţi din Nisporeni, asigurate cu apă potabilă din Prut

Trei localităţi din Nisporeni, asigurate cu apă potabilă din Prut

  imprimare
22.07.2016   490 Accesări   Radio Chișinău

Apa potabilă preluată din Prut asigură aproximativ 15 mii de consumatori din cele trei localităţi. Sistemul are o capacitate mai mare pentru aprovizionarea cu apă şi este pregătit pentru mai multe branşamente şi extinderi în raion.

Bugetul proiectului constituie 14,6 milioane de euro, cu fonduri oferite de Uniunea Europeană, Agenţia Austriacă pentru Cooperare şi Dezvoltare, Agenţia Elveţiană pentru Cooperare şi Dezvoltare. Autorităţile din Moldova au contribuit cu circa două milioane de euro.

Potrivit unui comunicat de presă al Delegaţiei Uniunii Europene în Moldova, proiectul este deosebit pentru că apa preluată din râul Prut este transportată printr-o staţie de pompare a apei brute la o staţie modernă de tratare a apei, care operează la standarde europene.

Tot prin intermediului acestui proiect autorităţile localităţolor beneficiare au creat un operator regional modern de alimentare cu apă în formă de societate pe acţiuni. Operatorul dispune de un plan operaţional pentru perioada 2016-2017.

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase