Prima   »  Ştiri & Galerii foto   »  Noutăţi pe domenii   »  Apă şi sanitaţie » Conectaţi la sistemul de canalizare

Conectaţi la sistemul de canalizare

  imprimare
28.04.2016   526 Accesări   Curietul de Hîncești

Sectorul Floarea din or. Hânceşti – conectat la sistemul central de canalizare. Miercuri, locatarii sectorului Floarea din or. Hânceşti au avut un motiv de mare bucurie – administraţia locală a dat în exploatare o modernă staţie de pompare a apelor reziduale în cadrul proiectului de construcţie a sistemului de canalizare a oraşului.

Preşedintele raionului Ghenadie Buza, primarul oraşului Alexandru Botnari, viceprimarii Anadela Tofilat şi Zinaida Buruiană, directorul SC „Amen Ver” SA, locatarii sectorului Floarea, antreprenorul care a executat lucrările şi alţi oaspeţi s-au adunat pentru a trece în revistă acest eveniment important şi multaşteptat de locuitorii acestui sector al oraşului Hânceşti.

Pentru început, primarul alături de preşedintele raionului au tăiat solemn panglica de inaugurare a obiectului dat, după care au urmat mesaje de felicitare şi de recunoştinţă în adresa celor direct implicaţi în realizarea acestui proiect important pentru oraş.

Alexandru Botnari s-a arătat satisfăcut şi mândru de faptul că locatarii sectorului Floarea vor beneficia de sistem centralizat de canalizare, care le va reduce din costurile mari pe care erau nevoiţi să le achite solicitând autospeciala pentru evacuarea apelor reziduale din gospodării. Totodată, primarul a menţionat că, deşi reţeaua de canalizare deocamdată nu a ajuns pe câteva străzi din sector, la acest aspect se lucrează intensiv, aşa încât, în scurt timp, toate gospodăriile vor avea acces la sistemul de canalizare modern al oraşului. „Urmează alte patru sectoare din oraş unde sistemul de canalizare va fi dat în exploatare în câteva luni – a specificat primarul. Acum, că avem sistem nou de apeduct şi canalizare, putem repara şi drumurile, modernizând infrastructura oraşului. Mulţumim Consiliului raional, Ministerului Mediului, gospodăriei comunale, agenţilor economici care au efectuat lucrările şi tuturor colegilor mei pentru munca depusă pentru ca acest proiect să fie realizat cu succes. Ne dorim ca întregul oraş să dispună de sistem de canalizare în proporţie de 100%, dar pentru aceasta avem nevoie de investiţii de cca 1 milion de euro. Totuşi, vom depune eforturi pentru a implementa acest proiect în tot oraşul.”

Ghenadie Buza s-a adresat celor prezenţi nu în calitate de preşedinte al raionului, ci, după cum s-a exprimat, în calitate de beneficiar, dânsul fiind locuitor al sectorului Floarea din or. Hânceşti. „Ne bucurăm că asemenea proiecte prin viaţă, deoarece, din proprie experienţă cunosc câte cheltuieli presupune evacuarea deşeurilor cu autospecialele de la fiecare gospodărie, de aceea ne bucurăm că vom beneficia de servicii moderne la preţuri accesibile. Mulţumim primăriei şi antreprenorului pentru eforturile depuse şi ne vom strădui în continuare să facem lucruri frumoase pentru cetăţenii din oraşul Hânceşti, dar şi din întreg raionul”.

„În calitate de furnizori ai serviciilor de apă şi canalizare, mulţumim administraţiei pentru investiţiile care se fac în acest sector – a menţionat Gheorghe Lică, director general SC „Amen Ver” SA. Acum vom dispune de un sistem modern de canalizare, o staţie automatizată, fapt ce ne va permite să prestăm servicii care vor îmbunătăţi substanţial condiţiile de trai ale locuitorilor oraşului nostru. Dacă până acum, pentru a transporta apele reziduale cu maşina specială cu un volum de 3m3 de apă, costul era de 294 lei, de acum înainte, pentru a evacua acelaşi volum de apă reziduală prin sistemul de canalizare centralizat, costul va fi de doar 22 lei 50 bani. Astfel, cetăţenii vor beneficia de o economie considerabilă a bugetului familiei la achitarea serviciilor de canalizare.”

Andrei Cojocaru, antreprenorul care a executat lucrările la sistemul de canalizare din sectorul Floarea, a specificat că această staţie de pompare este prima staţie modernă din oraş şi cea mai modernă staţie din ţară, la care sunt conectate 600 de gospodării. „Acest sistem nou şi avansat va diminua cheltuielile lunare ale consumatorilor şi, odată cu construcţia acestei staţii, va dispărea pericolul alunecărilor de teren cauzate de fântânile din zonă” – a menţionat antreprenorul, dorindu-le consumatorilor să folosească cu plăcere aceste servicii pe care le-au aşteptat zeci de ani.

Proiectul „Reconstrucţia sistemului de canalizare din or. Hânceşti” este implementat de primăria Hânceşti cu suportul Fondului Ecologic Naţional, costul total pentru prima etapă fiind de 10 milioane lei, dintre care cca 3 milioane lei au fost investite în lucrările de construcţie a staţiei de pompare nr. 1 din sectorul Floarea.

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase