Prima   »  Ştiri & Galerii foto   »  Noutăţi pe domenii   »  Dezvoltare regională » Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei în comun cu ADR Sud încearcă să identifice soluții pentru fortificarea capacităților Consiliului Regional pentru Dezvoltare Sud

Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei în comun cu ADR Sud încearcă să identifice soluții pentru fortificarea capacităților Consiliului Regional pentru Dezvoltare Sud

  imprimare
27.10.2016   159 Accesări   ADR Sud

Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în comun cu Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud desfășoară, în prezent, la Cimișlia și Cahul, o rundă de interviuri cu reprezentanții Consiliului Regional pentru Dezvoltare Sud din raioanele Căușeni, Cimișlia, Basarabeasca, Taraclia, Leova, Ștefan Vodă, Cantemir și Cahul, reuniți în focus grupuri.

Scopul acestor activități rezidă în efectuarea unei analize a capacităților funcționale ale CRD Sud și identificarea unor soluții pentru fortificarea rolului CRD Sud ca factor major de decizie pentru dezvoltarea regiunii.

În cadrul interviurilor sunt discutate în comun provocările, necesitățile de sprijin pentru întărirea rolului CRD și măsurile de optimizare ale activității acestuia.

Petru Veveriță, Consultant Național Superior GIZ, a specificat că Domeniul de Intervenție 2 al Proiectului "Modernizarea Serviciilor Publice Locale 2", implementat la moment de GIZ, prevede ca Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei să acorde suport Consiliilor Regionale pentru Dezvoltare.

Astfel, propunându-și drept obiectiv fortificarea rolului Consiliilor Regionale pentru Dezvoltare, interviurile la nivel de focus grupuri se numără printre primii pași întreprinși de GIZ în acest sens. Până la sfârșitul anului 2016, Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei mai are prevăzute pe agenda sa,  pentru implementare, următoarele acțiuni:

  •     Analiza funcțională a CRD-urilor;
  •     Evaluarea necesităților ADR-urilor;
  •     Prezentarea către parteneri a constatărilor;
  •     Elaborarea propunerilor de modificare a regulamentelor de activitate;
  •     Abordarea problemelor legate de motivare
  •     Definirea pachetelor de dezvoltare a capacităților pentru ADR-uri și CRD-uri.
Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase