Prima   »  Ştiri & Galerii foto   »  Noutăţi pe domenii   »  Dezvoltare regională » Astăzi s-a întrunit Consiliul de coordonare a asistenţei externe în domeniul dezvoltării regionale şi construcţiilor

Astăzi s-a întrunit Consiliul de coordonare a asistenţei externe în domeniul dezvoltării regionale şi construcţiilor

  imprimare
22.07.2016   363 Accesări   MDRC

Consiliul de coordonare a asistenţei externe în domeniul dezvoltării regionale şi construcţiilor s-a reunit astăzi, 21 iulie curent, în ședință pentru a discuta activitățile realizate de Ministerul Dezvoltării Regionale  și Construcțiilor (MDRC) pe parcursul anului.

"Acest eveniment, devenit deja o tradiție, exprimă interesul comun al ministerului nostru și al partenerilor naționali și externi pentru aprofundarea relațiilor de colaborare în domeniul dezvoltării regionale și în sectorul construcțiilor" a menționat viceministrul Dezvoltării regionale și Construcțiilor, Anatol Usatîi, în mesajul de salut.

În cadrul ședinței de totalizare au fost prezentate realizările în ceea ce privește planificarea urbană și reabilitarea termică a blocurilor locative, implementarea Eurocod-urilor în RM. De asemenea, a fost remarcată o evoluție majoră în ceea ce privește stabilirea de noi parteneriate cu donatorii externi. În această perioadă au fost  încheiate memorandumurile cu Agenția Elvețiană de Dezvoltare și Cooperare și cu Agenția Cehă pentru Dezvoltare care vor aduce valoare adăugată proiectelor și programelor sectoriale, adaptate la necesități și provocări actuale.

De asemenea, Oxana Paierele, șef a Direcției relații internaționale și atragerea investițiilor, și-a exprimat recunoștința pentru contribuția tuturor partenerilor instituționali ai MDRC la realizarea proiectelor comune, inclusiv a angajamentelor din Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. Totodată, la acest eveniment s-a făcut referință la lista recomandărilor partenerilor de dezvoltare (Note informative din partea Partenerilor de dezvoltare ai Moldovei 2015)

La ședința de astăzi au participat: reprezentanți ai MDRC; Ministerul Mediului; Cancelariei de Stat; Ambasadei României; Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ); Biroului pentru cooperare tehnica al Elvetiei; Agenția Austriacă de Dezvoltare; Agenția Cehă de Dezvoltare și reprezentanții echipelor de proiecte, etc.

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase