Prima   »  Ştiri & Galerii foto   »  Noutăţi pe domenii   »  Dezvoltare regională » Prima etapă de selectare a proiectelor ce vor fi finanțate din FNDR pînă în anul 2020 a fost finalizată

Prima etapă de selectare a proiectelor ce vor fi finanțate din FNDR pînă în anul 2020 a fost finalizată

  imprimare
05.05.2016   1990 Accesări   MDRC

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Agențiile de Dezvoltare Regională (ADR) au finalizat prima etapă a Concursului de selectare a proiectelor ce vor fi finanțate din Fondul Național de Dezvoltare Regionala (FNDR), în perioada anilor 2017-2020. 

Astfel, în perioada  15 martie -  3 mai a.c., autoritățile publice locale de nivelul I și II din Regiunile de dezvoltare Nord, Centru, Sud și  UTA Găgăuzia au fost îndemnate să depună note conceptuale de proiect la ADR-uri.

Potrivit reprezentanților Agențiilor de Dezvoltare Regională au fost depuse în total 297 note conceptuale. Proiectele depuse au acoperit domeniile: infrastructura drumurilor, aprovizionarea cu apă și sanitație, îmbunătățirea factorilor de mediu, dezvoltarea infrastructurii de afaceri, sporirea atractivității turistice și eficiența energetică a clădirilor publice.

Totodată, menționăm că, propunerile  de proiecte au vizat obiectivele specifice stabilite în Strategia Națională de Dezvoltare Regională 2016-2020 și Programele regionale sectoriale.

După încheierea etapei de depunere a notelor conceptuale, urmează mai multe etape de evaluare a acestora. Ulterior, în etapa a doua vor fi elaborate și depuse cererile complete de finanțare pentru notele conceptuale selectate și aprobate de Consiliile Regionale de Dezvoltare.

Amintim, odată cu inițierea Concursului de proiecte au fost organizate un șir de sesiuni de informare pentru toți potențialii aplicanți din raioanele Regiunilor de dezvoltare.

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase