Prima   »  Ştiri & Galerii foto   »  Ştirile proiectului » La București se desfășoară Forumul Anual pentru regiunea Dunării

La București se desfășoară Forumul Anual pentru regiunea Dunării

  imprimare
29.10.2013   954 Accesări   MDRC

Coordonatorul național SUERD în Republica Moldova, viceministrul Liviu Oboroc participă la Forumul Anual pentru regiunea Dunării ce se desfășoară în perioada 28-29 octombrie 2013 la București. Evenimentul este principala reuniune a Strategiei UE pentru regiunea Dunării şi reuneşte reprezentanţi guvernamentali din cele 14 state dunărene.

Viceministrul dezvoltării regionale și construcțiilor Liviu Oboroc participă împreună cu Svetlana Rogov șefa direcției relații internaționale și atragerea investițiilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor alături de oficiali europeni și reprezentanţi ai regiunilor şi oraşelor dunărene.

Principalele subiecte discutate vor fi rolul Strategiei Dunării pentru creşterea economică şi crearea de locuri de muncă, echilibrarea dezvoltării economice cu ecologia şi gestionarea riscurilor de mediu, finanţarea proiectelor pentru Strategia Dunării în viitorul cadru de finanţare europeană 2014-2020.

În cadrul evenimentului oficialul MDRC va reitera poziţia și interesul țării noastre față de SUERD dar și necesitatea alocării resurselor financiare pentru proiectele din regiune.

Totodată, acesta va participa la întîlnirea coordonatorilor naţionali și coordonatorilor pe priorități cu Johannes Hahn, comisarul european pentru politică regională, în cadrul căreia vor fi discutate aspectele ce se referă la cadrul instituțional și principalele provocări în implementarea planului de acțiune.

Forumul este organizat de Guvernul României împreună cu Comisia Europeană și are drept scop abordarea modului în care strategia ajută statele riverane să facă faţă provocărilor actuale comune şi să influenţeze revitalizarea economiei. 

Vizita a fost organizată în colaborare cu Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

 

 

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase