Prima   »  Ştiri & Galerii foto   »  Ştirile proiectului » Identificarea în Regiunea de Dezvoltare Sud a conceptelor de proiecte de eficienţă energetică viabile, în clădirile publice

Identificarea în Regiunea de Dezvoltare Sud a conceptelor de proiecte de eficienţă energetică viabile, în clădirile publice

  imprimare
17.09.2013   356 Accesări   ADR Sud

Implementarea principiului participativ în procesul de planificare regională în sectorul "Eficiență Energetică",  se axează pe antrenarea  reprezentanților grupului de lucru, precum și a altor actori interesați,  în ateliere de lucru.  Atelierele  nici pe departe nu a fost un "seminar",  dar un adevărat laborator, în care experții în eficiență  energetică și clădiri,   au acordat  consultanță  în eficientizarea energetică a clădirilor publice - licee și spitale.

Atelierul s-a desfășurat în două etape, așa ca să se lucreze minuțios asupra fiecărui edificiu propus experților de către administrațiile celor 8 raioane din Regiunea de Dezvoltare Sud.

Sergiu Robu, expert GOPA II a ținut să menționeze că "scopul atelierului este de  a elabora proiecte viabile. Orice donator are anumite cerințe la care se cere ajustarea proiectului  într - un timp restrîns. De aceea,  noi vom perfecta aceste proiecte din toate punctele de vedere".

Tatiana Aramă, șefa Secției planificare strategică în cadrul ADR Sud , a ținut să concretizeze că deși sînt propuse 2 instituții din partea unui raion - un liceu și spitalul -  va fi selectată doar una. "Vreau să reamintesc că  implementarea propriu - zisă nu va fi finanțată de GIZ, ci doar elaborarea și perfectarea proiectului tehnic".

Activitățile în cadrul atelierului au constat în analiza minuțioasă a Conceptelor de Proiect Propuse de consiliile raionale din Regiune, așa încît experții  să-și formeze o imagine clară  asupra calculelor și evaluărilor propuse .

Fiind organizate în cele 3 regiuni ale țării, aceste ateliere au ca scop să dezvolte  capacitățile de planificare sectorială la nivel regional și local.

 

 

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase