Prima   »  Ştiri & Galerii foto   »  Ştirile proiectului » Atelier de lucru în Regiunea de Dezvoltare Nord de identificare a conceptelor de proiecte de eficienţă energetică în clădiri publice

Atelier de lucru în Regiunea de Dezvoltare Nord de identificare a conceptelor de proiecte de eficienţă energetică în clădiri publice

  imprimare
12.09.2013   876 Accesări   ADR Nord

A avut loc un atelier de lucru de identificare a conceptelor de proiecte de eficienţă energetică (EE) în clădiri publice, la care, pe rând, au participat reprezentanți din domeniu din municipiul Bălți și toate cele 11 raioane din Regiunea de Dezvoltare Nord.

Organizatorii atelierului au urmărit să faciliteze dialogul între experți din domeniul Eficienței Energetice (GOPA) și reprezentanții Conceptelor Posibile de Proiecte (CPP), în contextul planificării regionale sectoriale (EE  în clădirile publice).

Activitatea s-a axat pe discuții detaliate între reprezentanții CPP și experți pe tema rezultatelor din evaluarea inițială a CPP, detalii despre clădire și utilizarea ei, detalii și clarificări legate de economiile de energie și investiții.

Organizatorii susțin că atelierul de lucru va permite experților să-și formeze o imagine mai bună asupra faptului dacă CPP ar trebui sau nu să fie recomandat grupului de lucru pentru includerea în lista finală a CPP. Persoanele invitate la atelier reprezintă CPP identificate în baza calculelor și evaluărilor efectuate în birou ca fiind cele mai promițătoare. În rezultatul acestei activități, experții vor avea o imagine clară despre CPP și vor prezenta rezultatele grupului de lucru pentru discuții.

Atelierul a avut loc cu sprijinul proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale", aria de intervenţie 2, „Planificarea şi Programarea Regională", prin care se acordă suport Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Agențiilor de Dezvoltare Regională în demararea procesului de planificare regională în sectorul EE, prin implementarea principiului participativ. Acest proces se axează pe antrenarea reprezentaţilor grupului de lucru, precum şi a altor actori interesaţi în luarea deciziilor asupra nivelului de servicii dorit, în ateliere de lucru specializate. Organizate în cele 3 regiuni de dezvoltare ale Republicii Moldova, aceste ateliere vor contribui la dezvoltarea capacităţilor de planificare sectorială la nivel regional şi local.

 

 

 

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase