Prima   »  Ştiri & Galerii foto   »  Ştirile proiectului » Planuri sectoriale integrate pentru 3 arii de intervenţie în Regiunea de Sud a Moldovei

Planuri sectoriale integrate pentru 3 arii de intervenţie în Regiunea de Sud a Moldovei

  imprimare
19.12.2012   1048 Accesări   ADR Sud

Atelier de lucru în domeniul planificării regionale în sectorul alimentării cu apă şi canalizare în Regiunea de Sud (ACC). Activitatea grupului de lucru pentru sectorul alimentării cu apă şi canalizare a început pe 18 decembrie, la Cimişlia prin organizarea de către Agenţia de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud)  şi Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) a unui atelier de lucru. Întrunirea a avut drept scop informarea uniformă a tuturor factorilor interesaţi  din Regiunea de Sud şi stabilirea paşilor următori în planificarea integrată a sectorului vizat.

Proiectul ,,Modernizarea Serviciilor Publice Locale" aria de intervenţie 2 vine cu un nou concept de proiect şi îşi propune să elaboreze planuri sectoriale regionale pentru  3 sectoare de intervenţie. Planurile integrate vor oferi o viziune holistică asupra fiecărui sector în parte. Acestea vor cuprinde politicile de la nivel naţional în domeniu, documentele de politici de la nivel regional şi local cât şi viziunea clară a profesioniştilor, experţi în domeniu care vor crea un scenariu de soluţionare a problemelor din sector. Planulile sectoriale vor duce la elaborarea, dezvoltarea și armonizarea politicilor și strategiilor relevante, instrumentelor juridice, metodologiilor și instrumentelor pentru susținerea proceselor de planificare descentralizată, vor ajuta la aplicarea, pe baza priorităților locale și regionale, a resurselor bugetare și descentralizate şi vor constitui piatră de hotar pentru crearea unui flux de proiecte de investiții.

Cele trei domenii de intervenţie stabilite până în prezent  sunt: Apă şi Sanitaţie, Managementul deşeurilor şi Eficienţa Energetică a clădirilor publice. Pentru fiecare domeniul se va crea un grup de lucru care împreună cu specialiştii ADR Sud şi experţi naţionali şi internaţionali vor participa la procesul de elaborare a planurilor sectoriale integrate. Întreg procesul se planifică a se finaliza spre sfârşitul anului 2015. Proiectul cuprinde în aria sa de intervenţie toate cele trei regiuni de dezvoltare din Republica Moldova. Obiectivul principal al atelierului a fost informarea uniformă a tuturor factorilor interesaţi  din Regiunea de Sud şi stabilirea paşilor următori în planificarea integrată a sectorului ACC.

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase