Prima   »  Ştiri & Galerii foto   »  Ştirile proiectului » Prima editie a seminarului „ Actualizarea politicilor contabile în conformitate cu noile reglementări legislative și noua Lege a contabilității și raportării financiare" desfasurata cu succes

Prima editie a seminarului „ Actualizarea politicilor contabile în conformitate cu noile reglementări legislative și noua Lege a contabilității și raportării financiare" desfasurata cu succes

  imprimare
19.12.2018   222 Accesări  

La 5 decembrie anul curent, în incinta Asociației Contabililor și Auditorilor Profesioniști din Republica Moldova (ACAP RM), s-a desfășurat prima editie a seminarului cu genericul „ Actualizarea politicilor contabile în conformitate cu noile reglementări legislative și noua Lege a contabilității și raportării financiare", cu suportul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova", implementat de către Agenția de Cooperarea Internațională a Germaniei (GIZ). 

La eveniment au participat angajaţi ai Agenţiilor de Dezvoltare Regională Nord, Centru şi Sud (ADR Nord, Centru şi Sud). Scopul seminarului a fost dezvoltarea competenților necesare pentru organizarea contabilității și auditului intern la întreprinderile publice cu autonomie financiară, actualizarea politicilor contabile în conformitate cu noile reglementări legislative și noua Lege a contabilității și raportării financiare, întocmirea situaților financiare, precum si aplicarea legislației muncii prin prisma modificărilor Codului Muncii al Republicii Moldova.  

La realizarea instruirii au participat reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, responsabili de elaborarea reglementărilor legislative în domeniul contabilității și auditului, auditori,  doctori în economie, contabili practicieni - formatori ACAP. Seminarul a avut caracter pronunțat practic - aplicativ, iar pregătirea participanților s-a desfășurat cu mijloace și metode moderne: exemplificări, dezbateri și discuții  active. Toți participanții au dat o notă înaltă evenimentului, apreciind orientarea practică și competența profesională a lectorilor. La finele instruirii, participanților le-au fost înmânate Certificate de absolvire.

************
Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL) este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul României, Guvernul Suediei și Agenţia Elvețiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).
 

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase