Prima   »  Ştiri & Galerii foto   »  Ştirile proiectului » Academia de Administrare Publică organizează cursuri de dezvoltare profesională în colaborare cu MSPL (GIZ)

Academia de Administrare Publică organizează cursuri de dezvoltare profesională în colaborare cu MSPL (GIZ)

  imprimare
16.10.2018   82 Accesări  

Dezvoltarea regională urmărește scopul stimulării și diversificării activităților economice, stimulării investițiilor în sectorul privat, contribuției la reducerea șomajului, iar ca rezultat - îmbunătățirea nivelului de trai, creșterea economică etc. Politica regională stimulează regiunile să-şi valorifice potențialul şi, beneficiind de sprijin din partea UE, să demareze strategiile de dezvoltare.

În acest context, în perioada 15-19 octombrie curent, Academia de Administrare Publică, în parteneriat cu proiectul ”Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), organizează cursul de dezvoltare profesională cu genericul „Dezvoltarea regională".

Principalele subiecte abordate în cadrul cursului de instruire țin de conceptele fundamentale ale dezvoltării regionale, modelul actual de dezvoltare regională integrată a UE, analiza regională și orientările strategice privind domeniile prioritare de dezvoltare regională. Participarea la curs va permite participanților să-și consolideze capacitățile, să-și dezvolte abilitățile și să-și modeleze atitudinile, inclusiv în ceea ce privește responsabilizarea în utilizarea resurselor și instrumentelor dezvoltării regionale.

Realizarea obiectivelor este asigurată prin aplicarea metodelor andragogice în procesul de instruire: prezentări, discuţii, brainstorming, schimb de experienţă.

Programa cursului este realizată de cadrele didactice ale Academiei de Administrare Publică și experții naționali, care vor prezenta participanţilor mai multe practici de succes în domeniul dezvoltării regionale.

Obținerea cunoștințelor și abilităților va fi confirmată printr-un certificat de absolvire a cursului de dezvoltare profesională.

 

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase