Prima   »  Ştiri & Galerii foto   »  Ştirile proiectului » De Ziua Globală a Curățeniei acțiuni de salubrizare în parcul central din Ungheni

De Ziua Globală a Curățeniei acțiuni de salubrizare în parcul central din Ungheni

  imprimare
17.09.2018   329 Accesări  

La 15 Septembrie, echipa proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL) a organizat împreună cu primăria municipiului Ungheni și Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" un eveniment de salubrizare pe teritoriul parcului central din oraș. Evenimentul a făcut parte din mișcarea de curățenie globală, care s-a desfășurat în paralel în 150 de țări.

„De Ziua Globală a Curățenie am mobilizat întreprinderile municipale, instituțiile publice, liceele, colegii, dar și cetățenii voluntari și am făcut ordine în parcurile și scuarurile din localitate. Vreau să mulțumesc tuturor care au participat la această mișcare, sperăm astfel de inițiative să responsabilizeze cetățenii când este vorba de păstrarea curățeniei și protecția mediului înconjurător" a menționat Lilia Bernic, viceprimarul municipiului Ungheni, responsabilă pentru probleme de amenajare și gospodărie comunală.

Christina Otto, manager al proiectului MSPL: "Suntem foarte bucuroși că atât de mulți oameni sunt implicați în această acțiune importantă, mai ales că vedem prezenți acești liceeni cu inițiativă cărora le pasă de mediul înconjurător. Mulțumim primăriei și conducerii liceului că ne sunt alături și sperăm că vom aduce împreună un beneficiu pentru locuitorii orașului și vom contribui la menținerea unui mediu verde și curat".

Pe lângă activitățile de salubrizare, evenimentul a servit și drept acțiune de informare cu privire la colectarea separată a deșeurilor , dar și sensibilizare a populației despre gravitatea situației în domeniu. Cel puțin 100 de saci cu gunoi au fost adunați în Parcul Central din Ungheni.

************************

Proiectul MSPL este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul României, Guvernul Suediei și Agenţia Elvețiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

 

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase