Prima   »  Ştiri & Galerii foto   »  Ştirile proiectului » 3 milioane de lei pentru Întreprinderea Municipală ,,Apă Canal” Cahul

3 milioane de lei pentru Întreprinderea Municipală ,,Apă Canal” Cahul

  imprimare
22.11.2012   1123 Accesări   ADR Sud

Sediul întreprinderii municipale ,,Apă - Canal" Cahul va fi renovat şi reutilat până la sfărşitul acestui an. Instituţia este beneficiar în urma implementării proiectului-pilot ,,Îmbunătăţirea managementului operaţional prestatorului de serviciu ,,Apă - Canal" Cahul" parte a  proiectului ,,Modernizarea serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" implementat cu suportul Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ).

Proiectul-Pilot  ,,Îmbunătăţirea managementului operaţional prestatorului de serviciu ,,Apă - Canal" Cahul este finanţat din fondurile adiţionale ale GIZ Moldova şi prevede reparaţia blocurilor dispecerat şi cel ingineresc, reutilarea acestora prin procurarea de mobilier, echipament IT, echipamente de protecţie pentru angajaţi. De asemenea, proiectul mai prevede procurarea de echipamente speciale: maşină de intervenţie şi avarii, maşină de asenizare şi mini-excavator.

Proiectul este implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională Sud cu suportul GIZ Moldova, costul total ajungând la 3555427.5 lei. În prezent lucrările de reparaţie au fost efectuate în proporţie de 52% urmând ca până la finele anului să fie finalizate.

Întreprinderea municipală ,,Apă-Canal" Cahul urmează să devină instituţie model, tehnicile de prestare a serviciilor publice putând fi prealuate de toate instituţiile de profil din ţară. Activităţile realizate vin să susţină procesul de regionalizare a serviciului de alimentare cu apă şi canalizare.

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase