Prima   »  Ştiri & Galerii foto   »  Ştirile proiectului » A fost semnat acordul de cooperare între Germania și Suedia cu privire la proiectul MSPL pentru următorii 3 ani

A fost semnat acordul de cooperare între Germania și Suedia cu privire la proiectul MSPL pentru următorii 3 ani

  imprimare
04.11.2016   340 Accesări  

Ministerul Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) al Republicii Federale Germania și  Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (Sida) au semnat astăzi, 4 noiembrie 2016, Acordul de Cooperare cu privire la  proiectul "Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL) pentru perioada 2016-2018. Suma totală a contribuției este de 35,000.000 SEK (aprox. 3,5 milioane Euro).

Prin acest Acord donatorii intenționează să stabilească prevederi și proceduri comune pentru cooperarea delegată între BMZ și Sida în ceea ce privește sprijinul acestora acordat proiectului MSPL, care are obiectivul de a contribui la îmbunătățirea condițiilor cadru pentru implementarea politicii de dezvoltare regională orientate spre cetățeni în sectoarele prioritare de prestare a serviciilor publice locale cum ar fi: Aprovizionarea cu Apă și Canalizare (AAC), Managementul Deșeurilor Solide (SWM), Eficiența Energetică (EE) în clădirile publice și Drumuri Regionale și Locale (DRL).

E de menționat, că aportul financiar al Sida la proiectul MSPL a fost inițiat în decembrie 2011, susținând instituțiile de dezvoltare regională și procesele de îmbunătățire a prestării serviciilor publice locale.

****************************************

Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL) este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) şi sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României, Uniunea Europeană și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase