Prima   »  Ştiri & Galerii foto   »  Ştirile proiectului » Activitățile proiectul MSPL au fost discutate în cadrul ședinței Comitetului Director Operațional

Activitățile proiectul MSPL au fost discutate în cadrul ședinței Comitetului Director Operațional

  imprimare
21.09.2016   1055 Accesări  

La 21 septembrie 2016, membrii Comitetului Director ai proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale din Republica Moldova” (MSPL) s-au întrunit într-o ședință de lucru, unde au discutat despre progresul, activitățile și provocările proiectului din perioada ianuarie – septembrie 2016, precum și despre activitățile care urmează a fi implementate în următorii 3 ani.

La eveniment a participat Anatol Usatîi, viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), președinții Consiliilor Regionale pentru Dezvoltare (CRD), directorii Agențiilor de Dezvoltare Regională (ADR) și consultanții proiectului MSPL.

Philipp Johannsen, director de țară al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și managerul proiectului MSPL a menționat că GIZ va continua să susțină Republica Moldova în promovarea politicii de dezvoltare regională. „Este foarte important să îmbunătățim condițiile cadru pentru implementarea politicii de dezvoltare regională în sectoarele prioritare ale serviciilor publice locale, precum aprovizionarea cu apă și canalizare, managementul deșeurilor solide și eficiența energetică a clărilor publice... Iar, cetățeanul și în general populația Republicii Moldova este și trebuie să fie elementul cheie în acest proces”, a subliniat Philipp Johannsen.

La rândul său, Igor Malai, șef-adjunct al Direcţiei generale dezvoltare regională din cadrul MDRC a ținut să mulțumească GIZ/MSPL pentru asistența și suportul acordat pe parcursul celor cinci ani de parteneriat. „Este foarte important să ne axăm pe consolidarea capacităților și instruirile relevante, pentru că doar așa vom reuși să atingem obiectivele propuse. De asemenea, este important să avem un spiirit de cooperare și colaborare eficient în activitatea noastră comună”, a declarat Igor Malai.

În cadrul evenimentului, Philipp Johannsen a făcut o prezentare generală a activităților proiectului în perioada 2016-2018, a punctat detalii despre structura directorială, și a menționat despre rolul și mandatul instituțiilor partenere implicate. La rândul său, consultanții MSPL – Angela Dumitrașco, Petru Veveriță, Dietrich Hahn și Simon Böhler  – au vorbit despre realizările în cele patru domenii de intervenție din perioada ianuarie – septembrie 2016 și au făcut o prezentare strategică pe fiecare domeniu despre activitățile planificate pentru următorii 3 ani. Fiecare prezentare s-a încheiat cu evidențierea procovărilor și riscurilor de viitor, aceastea discutându-se în cadrul sesiunii de întrebări și răspunsuri.

Proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova” este implementat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) şi sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României, Uniunea Europeană și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

Pentru mai multe detalii discutate în cadrul evenimentului puteți accesa prezentarea generală AICI.

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase