Prima   »  Ştiri & Galerii foto   »  Ştirile proiectului » La Costești au început lucrările de reconstrucție și modernizare a stației de epurare a apelor uzate

La Costești au început lucrările de reconstrucție și modernizare a stației de epurare a apelor uzate

  imprimare
24.05.2016   1043 Accesări  

La 24 mai 2016, au început lucrările de reconstrucție și modernizare a stației de epurare a apelor uzate din orașul Costești, raionul Râșcani. La eveniment au participant reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Nord, ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), ai Primăriei comunei Costești, antreprenorul responsabil de efectuarea lucrărilor, precum și persoanale responsabile care vor supraveghea executarea lucrărilor de construcție și vor oferi consultanță pe parcursul întregului proces de lucru.

Lucrările se vor desfăşura în cadrul proiectului-pilot „Îmbunătățirea serviciilor de apă și canalizare în raionul Râșcani”, implementat de ADR Nord din sursele financiare oferite de Guvernul Germaniei prin intermediul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale din Republica Moldova”, implementat de către GIZ. Reabilitarea stației de epurare a apelor uzate va duce la îmbunătăţirea calității serviciilor de canalizare și epurare pentru locuitorii orașului Costești și cei ai satului Duruitoarea Veche. Totodată, stația de epurare reconstruită și modernizată va asigura epurarea eficientă a apelor reziduale și va preveni poluarea solului și a apei râului Prut.

Valoarea estimativă a lucrărilor de reconstrucție și modernizare a stației de epurare din Costești este de aproximativ 6 milioane lei. Suma totală a investițiilor proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de apă și canalizare în raionul Râșcani”, până în prezent a fost de aproximativ 20,8 milioane de lei. Mai multe detalii despre proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de apă și canalizare în raionul Râșcani” găsiți AICI.

Proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova” este implementat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) şi sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României, Uniunea Europeană și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase