Prima   »  Ştiri & Galerii foto   »  Ştirile proiectului » Reprezentanții Guvernului Germaniei, ai Ambasadei Germaniei în Republica Moldova și ai GIZ au efectuat o vizită de documentare la Spitalul raional din Orhei

Reprezentanții Guvernului Germaniei, ai Ambasadei Germaniei în Republica Moldova și ai GIZ au efectuat o vizită de documentare la Spitalul raional din Orhei

  imprimare
22.04.2016   763 Accesări  

Spitalul raional din Orhei a fost vizitat de o delegație de oficiali germani. Din delegație au făcut parte Daniel McCormack, consilier responsabil pentru Republica Moldova în cadrul Ministerului German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare; Ulrich Kleppmann, șeful departamentului cooperare din cadrul Ambasadei Germaneiei în Republica Moldova și Philipp Johannsen, directorul de ţară al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Evenimentul a fost unul de documentare cu privire la statutul și perspectivele de cooperare în curs de desfășurare dintre partenerii internaționali de dezvoltare și adimnistrația spitalului raional Orhei cu privire la realizările, provocări și lecțiile învățate în urma implementării proiectului “Creșterea eficienței energetice a Spitalului Regional Orhei”, inițiat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru în anul 2012 și spijinit financiar de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) prin intermediul proiectului “Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”.

Potrivit lui Eduard Ungureanu, directorul interimar al Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, încă de la data lansării, acest proiect a fost catologat drept unul din cele mai bun proiecte în domeniul eficienței energetice în sectorul public. “Graţie proiectelor implementate în ultimii ani, Spitalul Raional din Orhei a reuşit să devină un model de eficienţă energetică pentru toate clădirile publice din Regiunea Centru, dar și din întreaga țară. Dincolo de faptul că se fac  anual economii importante, spitalul a devenit mai atractiv pentru pacienţii din alte raioane. Deşi spitalul este numit raional, impactul proiectului este unul regional. Instituţia medicală este considerată un model de management energetic şi reuşeşte să atragă pacienţi din alte trei raioane vecine: Şoldăneşti, Rezina şi Teleneşti”, a declarat directorul interimar al ADR Centru.

În cadrul evenimentului, Elena Palanciuc, directoarea spitalului din Orhei a ținut să mulțumească oficialilor germani pentru ajutorul și suportul oferit și a menționat că “cea mai mare realizare în urma acestor investiții este asigurarea confortului termic pentru pacienți”.

Menționăm că în perioada 2010-2015, Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) prin intermediul proiectului “Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova” a alocat pentru proiectul-pilot “Creșterea eficienței energetice a Spitalului Regional Orhei” suma de 16,936 milioane lei. Pentru mai multe detalii referitoare la acest proiect-pilot accesați link-ul: http://goo.gl/ZYsIJO.

Proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova” este implementat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) şi sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României, Uniunea Europeană și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase