Prima   »  Ştiri & Galerii foto   »  Ştirile proiectului » GIZ va continua să susțină Academia de Administrare Publică prin intermediul programelor de formare pentru autoritățile publice locale

GIZ va continua să susțină Academia de Administrare Publică prin intermediul programelor de formare pentru autoritățile publice locale

  imprimare
19.04.2016   395 Accesări  

În 2016, Academia de Administrare Publică (AAP), cu sprijinul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), va oferi autorităților locale patru programe de formare: planificare și programare la nivel local și regional, dezvoltare regională, dezvoltarea leadership-ului în administrația publică, achiziții publice și managementul conflictelor de interes în achiziții publice. Cursurile au fost concepute în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC).

Academia de Administrare Publică a stabilit orarul cursurilor pentru primul semestru al anului 2016. Reprezentanții autorităților locale, care vor dori să participe la instruiri, trebuie să trimită o confirmare în adresa Departamentului dezvoltare profesională a AAP prin email la ddp@aap.gov.md sau la numărele de telefon (0 22) 28–42–00(0 22) 28–42–00, 0 78 884 8350 78 884 835.

Programul de formare „Planificare și programare la nivel local și regional” va fi oferit în perioada:

  • 23 – 27 mai 2016 – secțiunea I „Management și planificarea strategică integrată”;
  • 06 – 10 iunie 2016 – secțiunea II „Management şi elaborarea proiectelor”.

Cursul va dura 10 zile (câte 40 ore pentru fiecare modul) și are drept scop dezvoltarea capacităţilor de elaborare a planurilor de dezvoltare strategică a comunităţilor, de elaborare şi management a proiectelor locale/regionale, prin acumularea cunoştintelor noi, schimb de experienţe şi practici de succes, evaluarea comunităţilor proprii, identificarea şi aplicarea instrumentelor ce ţin de planificarea strategică, dezvoltarea comunitară şi managementul proiectelor.

Cursul „Dezvoltarea regională” va fi disponibil în perioada: 16 – 20 mai 2016 (Modulul I), 30 mai – 03 iunie 2016 (Modulul II). Durata fiecărui modul va fi de 5 zile (40 ore), care au drept scop familiarizarea participanților cu procesul de dezvoltare regională prin prisma valorilor și standardelor Uniunii Europene în acest domeniu, ținând cont de mecanismele eficiente de dezvoltare regională și instrumentele de implicare a actorilor sociali în procesul de dezvoltare regională în teritoriu.

Programul „Dezvoltarea leadership-ului în administraţia publică” va fi desfășurat în perioada 25 – 27 aprilie 2016 (Modulul I), 11 – 13 mai 2016 (Modulul II). Acest curs va dura câte 3 zile (24 ore) pentru fiecare modul și are drept scop îmbunătăţirea capacităţilor de leadership necesare conducerii instituției publice, oferind premise necesare pentru o administraţie performantă, care să corespundă cerinţelor cetăţenilor, pentru a contribui semnificativ la creşterea calităţii vieţii în zona lor de influenţă, respectiv la bunăstarea comunităţii.

Totodată, în 2016, vor fi elaborate materialele de instruire pentru modulul „Managementul conflictului de interese în procesul de achiziții publice”. Acest modul va fi inclus în cursul existent de „Achiziții publice” organizat de AAP.

Proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova” este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), în numele Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ) și cu suportul Uniunii Europene, a Guvernului României și Guvernului Suediei.

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase