Prima   »  Ştiri & Galerii foto   »  Ştirile proiectului » Un Acord de delegare a fost semnat între Germania și UE în vederea unui acces sporit al cetățenilor Republicii Moldova la servicii îmbunătățite de aprovizionare cu apă și canalizare, dar și cele de eficiență energetică în clădirile publice

Un Acord de delegare a fost semnat între Germania și UE în vederea unui acces sporit al cetățenilor Republicii Moldova la servicii îmbunătățite de aprovizionare cu apă și canalizare, dar și cele de eficiență energetică în clădirile publice

  imprimare
15.12.2017   759 Accesări  

Un Acord de delegare a fost semnat între Germania și UE în vederea unui acces sporit al cetățenilor Republicii Moldova la servicii îmbunătățite de aprovizionare cu apă și canalizare, dar și cele de eficiență energetică în clădirile publice.

Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova au semnat Acordul de delegare privind lucrările de construcție în cadrul proiectelor ce țin de domeniul aprovizionare cu apă și canalizare (AAP) și eficiența energetică (EE) în cele trei Regiuni de Dezvoltare din Republica Moldova, care urmează să fie implementate de GIZ prin intermediul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL) cu scopul sporirii sinergiilor. Bugetul total al Acțiunii vizate este de 39,8 milioane Euro oferit integral de Uniunea Europeană. Implementarea acesteia este prevăzută pe durata unei perioade de 39 luni.

Ca urmare a acestui Acord, obiectivele de infrastructură esențială (cel puțin 10 proiecte în domeniul aprovizionării cu apă și canalizare și 8 proiecte în domeniul eficienței energetice în clădirile publice), obținute din planificarea regională vor fi construite și puse în funcțiune. Peste 200.00 de cetățeni din aproximativ 25 localități din Republica Moldova vor deveni beneficiari finali ai acestor măsuri.

Măsurile EE, care vor fi implementate în cadrul școlilor vor asigura condiții optime pentru activitatea profesională a personalului și studiile elevilor din mai multe localități. Cu privire la măsurile AAC, principalele rezultate preconizate țin de îmbunătățirea infrastructurii pentru furnizarea serviciilor de aprovizionare cu apă și sporirea ratei de conectare a populației la acestea. Toate aceste măsuri vor contribui eventual la eliminarea disparităților rurale, dar și celor urbane.

E de  menționat faptul, că contribuția financiară a Uniunii Europene pentru proiectul MSPL a început în anul 2013.

****************

Această Acțiune este finanțată de Uniunea Europeană și este implementată de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL) este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova, și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase