Prima   »  Ştiri & Galerii foto   »  Ştirile proiectului » Comisia regională sectorială în domeniul Managementul deșeurilor solide s-a întrunit în cadrul primei ședințe

Comisia regională sectorială în domeniul Managementul deșeurilor solide s-a întrunit în cadrul primei ședințe

  imprimare
01.12.2017   479 Accesări  

Prima ședință a Comisiei Regionale Sectoriale în domeniul Managementului deșeurilor solide (CRS MDS) din Regiunea de Dezvoltare Centru, a avut loc în incinta Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

La eveniment au participat reprezentanți din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), ai proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), și ai ADR Centru.

Membrii comisiei au luat act de politica națională în domeniul MDS, precum și de Strategia de Dezvoltare Regională (SDR) Centru 2016-2020 și Planul Operațional Regional (POR) Centru cu referire la sectorul MDS. La fel, a fost prezentat Programul Regional Sectorial (PRS) în domeniul MDS și prevederile documentelor menționate pentru sectorul vizat. Totodată, membrii Comisiei au fost familiarizați cu situația curentă în domeniu, proiectele finalizate și cele în derulare, precum și proiectele din POR.

Ala Bragoi, șefa secției planificare strategică și programare din cadrul ADR Centru, și-a exprimat încrederea că doar cu implicarea activă în procesul de luare a deciziilor întru folosul regiunii va definitiva buna și eficienta funționare a Comisiei create.

În cadrul ședinței membrii CRS MDS l-au ales în calitate de copreședinte al Comisiei pe Ion Plămădeală, primarul satului Izbiște, Criuleni. Copreședinte din partea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a fost aleasă Svetlana Bolocan, șefa Direcției politici de managment al deșeurilor și substanțelor chimice.

În activitatea sa, CRS MDS va dezbate proiecte de decizii, elaborând totodată recomandări pe marginea acestora, pentru a fi prezentate ulterior în cadrul ședințelor CRD Centru. Comisia are drept atribuții examinarea și aprobarea priorităților dezvoltării regionale în sectorul MDS, promovarea proiectelor regionale în rândul donatorilor și investitorilor, examinarea, cu suportul experților independenți specializați, a portofoliului de proiecte, a diferitor studii, analize și recomandări pentru cristalizarea unei viziuni regionale privind dezvoltarea sectorului respectiv.

Comisia Regională Sectorială în domeniul MDS a fost creată cu sprijinul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL), iar funcționalitatea ei va fi asigurată de ADR Centru cu susținerea GIZ/MSPL.

**************

Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL) este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul României, Guvernul Suediei și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase