Prima   »  Ştiri & Galerii foto   »  Noutăţi pe domenii   »  Management al deşeurilor

Management al deşeurilor

18.08.2016
Cea mai importantă infrastructură de gestionare a deșeurilor ar putea fi amplasată în trei localități din Regiunea de Dezvoltare Sud: Cahul, Taraclia și Cania, Cantemir
Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor desfășoară, în prezent, procedura de informare a publicului larg privind evaluarea impactului asupra mediului în cadrul proiectului "Crearea sistemului de management integrat al deşeurilor în zona de management a deşeurilor 3, Regiunea de Dezvoltare Regională Sud". În acest scop, Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud a organizat, cu suportul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), dezbateri publice în localitățile Cania, Cahul și Taraclia, vizate de proiect.
139 Accesări    ADR Sud   
02.08.2016
Autoritățile locale din patru raioane au încheiat un Memorandum de înțelegere pentru crearea unui sistem de management al deșeurilor la nordul republicii
Bălți, 1 august 2016. Autorități publice locale și reprezentanți ai proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), au încheiat, în incinta ADR Nord, un Memorandum de înțelegere în contextul elaborării studiului de fezabilitate şi de evaluare a impactului asupra mediului pentru crearea sistemului de management integrat al deșeurilor în Zona nr. 8 de management a deșeurilor solide (raioanele Dondușeni, Edineț, Briceni, Ocnița).
166 Accesări    ADR Nord   
   
15.07.2016
Autoritățile locale din patru raioane vor să creeze un sistem de management al deșeurilor la nordul republicii
Bălți, 14 iulie 2016. Autorități publice locale și reprezentanți ai proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), au participat, în incinta ADR Nord, la o ședință consultativă organizată în ajunul
253 Accesări    ADR Nord   
24.06.2016
Evaluarea impactului proiectului „Salubrizarea localităților din raioanele Nisporeni Strășeni și Călărași pentru un mediu curat și sănătos”
La data de 23 iunie curent s-a desfășurat evaluarea impactului proiectului „Salubrizarea localităților din raioanele Nisporeni Strășeni și Călărași pentru un mediu curat și sănătos" aplicat la ADR Centru de către primăria or Nisporeni, raionul Nisporeni. Echipa de evaluare a întrunit reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei și ADR Centru, autorităților publice locale partenere în cadrul proiectului, precum și responsabilul tehnic și antreprenorii care a executat lucrările în teren.
249 Accesări    ADR Centru   
   
21.04.2016
Buna practică de gestionare a deșeurilor din raionul Șoldănești a devenit exemplu pentru colegii din raionul Ungheni
La data 20 aprilie 2016 președintele raionului Ungheni, Guzun Ludmila, însoțită de un grup de primari au efectuat o vizită de documentare în raionul Șoldănești . Scopul vizitei a fost schimbul de experiență și bune practice de gestionare a deșeurilor. În raionul Șoldănești a fost implementat proiectul-pilot "Îmbunătățirea serviciilor de gestionare a deşeurilor solide în raioanele Şoldăneşti şi Rezina" finanțat de către Guvernul Germanieiprin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a germaniei(GIZ) în cadrul proiectului "Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova".
255 Accesări    ADR Centru   
08.04.2016
Primărițele din Regiunea Centru pun umărul la soluționarea problemei deșeurilor
Astăzi, 7 aprilie, la sediul ADR Centru a fost organizată o ședință de lucru la inițiativa unui grup de 13 doamne primar din raioanele Ialoveni, Anenii Noi, Strășeni, Hîncești și Criuleni. Scopul ședinței a fost identificarea soluțiilor pentru problema deșeurilor din localitățile pe care le reprezintă. Doamnele primar prezente la întrunire s-au reunit în cadrul grupului de inițiativă "PUNE UMĂRUL". Grupul este o inițiativă civică ce ajută cetățenii să soluționeze problemele locale cu forțe proprii.
509 Accesări    ADR Centru   
   
10.02.2016
La Șoldănești s-a desfășurat Ședința Comitetului Director Local pentru proiectul ”Îmbunătățirea serviciilor de gestionare a deşeurilor solide în raioanele Şoldăneşti şi Rezina”
Marți, 9 februarie, în sala de protocol a Consiliului raional Șoldănești s-a desfășurat ședința membrilor Comitetului Director Local(CDL) pentru proiectul-pilot "Îmbunătățirea serviciilor de gestionare a deşeurilor solide în raioanele Şoldăneşti şi Rezina". Ședința a fost prezidată de președintele CDL, Rotundu Svetlana, preşedintele raionului Şoldăneşti. În cadrul acestei întruniri, manager local de proiect, Tinică Aliona,
313 Accesări    ADR Centru