Prima   »  Ştiri & Galerii foto   »  Noutăţi pe domenii   »  Eficienţă energetică

Eficienţă energetică

13.10.2017
Lucrările de reabilitare termică a Spitalului raional Cantemir sunt în plină desfășurare
Miercuri, 11 octombrie, specialiștii Secției management proiecte din cadrul ADR Sud s-au deplasat la Cantemir, unde se desfășoară, deja de trei săptămâni, lucrări de reabilitare termică a Spitalului raional Cantemir. Actualmente, dat fiind faptul că iarna nu-i departe, muncitorii firmei "Consmodern" SRL efectuează preponderent activități de construcție a acoperișului clădirii instituției medico-sanitare publice din raionul Cantemir, valorificând mijloacele financiare care au fost alocate, în anul curent, din Fondul Național de Dezvoltare Regională. Concomitent, ca să câștige în timp, antreprenorul execută în avans, din cont propriu, și lucrări de termoizolare a fațadei blocului chirurgical al instituției.
104 Accesări    ADR Sud   
07.07.2017
Clădirea grădiniței de copii din Hîrbovăț va fi eficientizată energetic
Realizarea proiectului de eficientizare energetică a grădiniței de copii din Hîrbovăț, Anenii Noi, a fost examinată astăzi la faţa locului, cu participarea ministrului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Vasile Bîtca. Reprezentantul MDRC a menționat că "Prin realizarea proiectului ne propunem să îmbunătățim accesul la servicii publice pentru oamenii din sat, condițiile de muncă pentru angajații din instituție, dar în special pentru cei mici care vor frecventa grădinița. Trebuie să le construim viitorul acasă". Viorel Jardan, Director ADR Centru a precizat că vor fi depuse toate eforturile pentru ca acest proiect să fie de succes și să crească nivelul de confort al tinerei generații din satul Hîrbovăț.
197 Accesări    ADR Centru   
   
05.07.2017
Au început lucrările de eficientizare energetică a blocului chirurgical al Spitalului raional Orhei
Astăzi, 05 iulie a.c., Viorel Jardan, director ADR Centru a însoțit Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, la Orhei, unde au demarat lucrările în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea eficienţei energetice a blocului chirurgical al IMSP Spitalul raional Orhei". Contractul de finanțare a fost semnat la începutul lunii aprilie curent de către reprezentanții ADR Centru, aplicantul proiectului, CR Orhei și reprezentanții Spitalului raional Orhei. Prin semnarea acestui document părțile s-au angajat să-și consolideze eforturile întru realizarea cu succes a activităților planificate. Astfel, aici au început lucrările de izolare a pereţilor blocului chirurgical, schimbarea geamurilor şi uşilor, izolarea termică a acoperișului precum și izolarea planşeului subsolului.
267 Accesări    ADR Centru   
13.04.2017
Membrii Comitetului Director Local a proiectului „Creșterea eficienței energetice a Spitalului regional Orhei" s-au întrunit astăzi în ședință
Membrii CDL Orhei s-au întrunit azi, 12 aprilie, în cadrul unei ședințe privind implementarea proiectului de servicii publice locale „Creșterea eficienței energetice a Spitalului regional Orhei" realizat de ADR Centru în cadrul Proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova" implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Comitetul Director Local a întrunit reprezentanți ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Agenției de Dezvoltare Regională Centru, Consiliului Raional Orhei, IMSP Spitalului Raional Orhei.
86 Accesări    ADR Centru   
   
03.03.2017
Membrii grupului de lucru pentru achiziții publice au discutat detalii despre inițierea proiectului ”Sporirea eficienței energetice a IMSP Spitalul raional Călărași”
Astăzi, 02 martie, ADR Centru a fost gazda unei ședințe care a întrunit reprezentanți ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), Consiliului raional Călărași, precum și spitalului raional Călărași. Ședința comună a fost convocată în cadrul proiectului "Sporirea eficienței energetice a IMSP Spitalul raional Călărași". În cadrul acestui proiect, pînă la moment, a fost elaborată cu suportul GIZ documentatia tehnica care a fost verficiată expertizată și aprobată de catre Deaprtamentul de construcții GIZ, autorizindu-se lansarea procedurii de
67 Accesări    ADR Centru   
27.02.2017
Va fi eficientizată energetic Instituția Medico-Sanitară Publică „Centrul de Sănătate Edineț”
Membrii comisiei de monitorizare a noilor proiecte de dezvoltare regională care, pentru anul 2017, au obținut finanțare din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR), au efectuat joi, 23 februarie, o primă vizită în teren în cadrul proiectului „Creșterea indicilor de eficiență energetică a Instituției Medico-Sanitare Publice «Centrul de Sănătate Edineț»”. La Edineț, șeful Serviciului managementul proiectelor din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), Victor Caun, directorul ADR Nord, Ion Bodrug, și specialiști în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor s-au întâlnit cu reprezentanții Consiliului Raional, responabili de implementarea proiectului.
82 Accesări    ADR Nord   
   
20.02.2017
Clădirea Spitalului raional Cantemir va fi reabilitată termic cu bani din Fondul Național de Dezvoltare Regională
Clădirea Spitalului raional Cantemir va fi reabilitată din punct de vedere termic. Lucrările de reabilitare vor fi demarate chiar începând cu anul curent, în cadrul unui proiect în valoare de circa 15 milioane lei, finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională. Proiectul are drept obiectiv sporirea gradului de confort al blocului chirurgical al IMSP ,,Spitalul raional Cantemir" prin eficientizarea consumului de energie termică în interiorul clădirii.
149 Accesări    ADR Sud   
16.12.2016
La spitalul raional din Orhei au fost finalizate lucrările de reconstrucție a rețelelor termice exterioare și instalarea punctelor termice individuale
ADR Centru a întrunit astăzi, 15 decembrie, membrii comisiei de recepție finală pentru a constata finalizarea lucrărilor de construcție la obiectul „Reconstrucția rețelelor termice exterioare, instalarea punctelor termice individuale la I.M.S.P. Spitalul raional Orhei" din cadrul proiectului de Servicii Publice Locale „Creșterea eficienței energetice a spitalului regional Orhei". Astfel, în prima jumătate a zilei, la Orhei s-au întrunit reprezentanții ADR Centru, Consiliului raional Orhei, I.M.S.P. Spitalul raional Orhei, supraveghetorul tehnic, șeful Serviciul tehnic și gospodăresc al Spitalului Orhei, managerul local de proiect, consultant regional GIZ.
121 Accesări    ADR Centru   
   
10.10.2016
Grădiniţa din Cazaclia a implementat un proiect pentru încălzirea cu biomasă
Grădiniţa din satul Cazaclia a implementat un proiect european pentru încălzirea cu biomasă a instituţiei. Astfel va economisi câte 40 de mii de lei la factura pentru căldură, relatează Mesager.„Dacă în anul 2014 noi am achitat pentru sezonul de încălzire 112 mii de lei, pentru anul 2015 am cheltuit 140 de mii de lei. După modelul altor localităţi am decis să realizăm un proiect de instalare a cazanelor pe bază de biomasă”, susţine Eugenia Calciu, directoarea grădiniţei.
340 Accesări    TRM   
19.09.2016
Spitalul de la Orhei a fost eficientizat energetic cu susţinerea Guvernului Germaniei
Chişinău, 19 sep. /MOLDPRES/. Spitalul raional Orhei va începe sezonul de încălzire din acest an cu reţele şi puncte termice noi. Lucrările au fost finalizate recent în cadrul unui proiect regional susţinut de Guvernul Germaniei, informează MOLDPRES. Potrivit Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru), este vorba de un subproiect al celei de a II-a etape a programului “Creşterea eficienţei energetice la spitalul regional Orhei”. Acesta a demarat în noiembrie 2015, iar pînă în septembrie curent la principala instituţie medicală din Orhei, care deserveşte mai multe raioane învecinate, au fost date în folosinţă peste 1,5 km de reţele şi 11 puncte termice noi.
180 Accesări    Modpres   
   
22.07.2016
Ghidul de achiziții publice a biocombustibilului solid a fost lansat, în cadrul Proiectului Energie și Biomasă, la Cimișlia
Chiar dacă e plină vară, instituțiile publice - școlile, grădinițele, spitalele - se pregătesc de pe acum de sezonul rece. Și cum gospodarul bun își pregătește sania de cu vară, tot așa managerii de instituții sunt preocupați dinainte de achiziționarea lemnelor, cărbunelui, a brichetelor, peletelor etc. Procedura de achiziții a devenit deja, se pare, un exercițiu însușit de primari, directori. Însă, dat fiind faptul că legislația în domeniu a suferit recent unele modificări, conducătorii de instituții care au trecut la încălzirea pe bază de biocombustibil își fac temele de acasă învățând pas cu pas noile prevederi.
159 Accesări    ADR Sud   
17.06.2016
13 localități din Moldova vor avea iluminare stradală modernă, ecologică și eficientă
În cadrul Săptămânii Energiei Durabile 2016, desfășurată cu sprijinul Uniunii Europene, Fondul pentru Eficiență Energetică (FEE) a semnat astăzi acorduri de finanțare nerambursabile pentru reabilitarea sistemelor de iluminat public, în sumă de 15 milioane de lei, cu nouă localități din țară. În prima jumătate a acestui an au fost aprobate 13 proiecte în valoare totală de circa 28 milioane de lei, dintre care FEE va finanța circa 21 milioane lei. Proiectele aprobate vor contribui la obținerea a 1,25 MWh economii de energie și o reducere a emisiilor de CO2 de 530 tone anual.
213 Accesări    Agora.md   
   
14.06.2016
R. Moldova își propune ca cel puțin 17% din consumul de energie să fie din surse regenerabile
În cadrul mai multor evenimente, organizate în cursul săptămânii, va fi promovată utilizarea energiei regenerabile, precum cea provenind din biomasă, energia eoliană, solară și hidrologică. Prezent la deschiderea evenimentului, ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Pirkka Tapiola, a salutat adoptarea recentă de către Parlamentul Republicii Moldova a Legii cu privire la energia regenerabilă, care reglementează activitatea economică în acest domeniu. Oficialul a subliniat că este importantă acum implementarea acestei norme.
349 Accesări    Radio Chișinău   
27.05.2016
Vizită de monitorizare a lucrărilor de reconstrucție a rețelelor termice exterioare și instalarea punctelor termice individuale pentru Spitalul Raional Orhei
Reconstrucția rețelelor termice exterioare și instalarea punctelor termice individuale pentru Spitalul Raional Orhei decurge conform planului de execuție a lucrărilor agreat de toate părțile implicate în implementarea proiectului. Acest lucru s-a constatat după ce ieri, 27 mai curent, a specialiștii ADR Centru și consultantul GIZ pentru Eficiență Energetică, au întreprins o vizită de monitorizare la proiectul "Îmbunătățirea eficienței energetice la spitalul regional Orhei".
220 Accesări    ADR Centru   
   
25.03.2016
Două proiecte de eficiență energetică vor fi extinse! S-a convenit cu rezidentul coordonator al ONU și reprezentantul PNUD
Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, a avut o întrevedere cu rezidentul coordonator al Organizației Națiunilor Unite (ONU) şi reprezentant permanent în cadrul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Republica Moldova, Dafina Gercheva. Oficialii au discutat despre agenda de cooperare, continuarea proiectelor inițiate și dezvoltarea noilor parteneriate în special în domeniul energiei regenerabile și eficienței energetice.
1184 Accesări    Bani.md   
29.02.2016
BEI oferă 25 de milioane de euro pentru termoizolarea clădirilor din capitală
Banca Europeană de Investiții oferă finanțare pentru termoizolarea clădirilor din capitală. La un acord în acest sens a ajuns primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, cu reprezentanții BEI. Dorin Chirtoacă a precizat la ședința serviciilor operative a Primăriei că, inițial, finanţatorul european va acorda 25 de milioane de euro pentru reabilitarea clădirilor din capitală.
604 Accesări    Realitatea.md   
   
22.02.2016
Străzi cu felinare eficiente energetic
Agenția pentru Eficiență Energetică (AEE) a organizat un Atelier de lucru pentru autoritățile publice locale, cu tematica: “Situația, tendințele și oportunitățile de dezvoltare a Sistemului de Iluminat Public în Republica Moldova”. De fapt, evenimentul le-a oferit majorității participanților posibilitatea să analizeze mai bine problema iluminatului public. Doar până în prezent mulți consideră că înlocuirea becurilor simple cu cele LED în felinarele vechi poate economisi resurse și îmbunătă
393 Accesări    Mybusiness.md   
14.01.2016
Eficiența energetică a clădirilor publice a fost discutată cu experții internațioali într-o ședință de lucru la MDRC
La 13 ianuarie 2015, Oxana Paierele, șefa Direcţiei relaţii internaţionale şi atragerea investiţiilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) și Gheorghe Croitoru, șeful Direcției reglementări tehnico-economice (MDRC) s-au întrunit într-o ședință de lucru cu Michael Reidlinger, managerul Programului de asistența tehnică TAF-DRP a Strategiei UE pentru regiunea Dunării (SUERD) și Tanya Lujanscaia, expertă în cadrul Alianţei pentru Eficienţă Energetică şi Regenerabile. Scopul evenimentului a fost di
352 Accesări    MDRC   
   
03.11.2015
Au fost finalizate lucrările etapei a II a proiectului de eficiență energetică pentru Spitalul raional Orhei
La 30 octombrie 2015, a fost organizată recepția la terminarea lucrărilor a sub-proiectului „Sistemul solar de pregătire ACM pentru necesitatea IMSP Spitalul raional Orhei” în cadrul etapei II a proiectului-pilot „Creșterea eficienței energetice la spitalul regional Orhei”. Acesta este un
562 Accesări    ADR Centru   
02.10.2015
Membrii Comitetului Director Local din Nisporeni s-au întrunit în cea de-a doua ședință
Comitetul Director Local din Nisporeni pe segmentul eficiență energetică a fost convocat în cadrul celei de-a doua ședințe ordinare, ieri, 1 octombrie, în incinta Consiliului raional Nisporeni. Spatar Viorica, managerul proiectului "Îmbunătăţirea eficienţei energetice a spitalului raional Nisporeni" a informat
371 Accesări    ADR Centru   
   
20.08.2014
Serviciul German de Schimb Academic (German Academic Exchange Service) lansează “Programul de burse pentru dezvoltare postuniversitară DAAD”
Serviciul German de Schimb Academic (German Academic Exchange Service) lansează "Programul de burse pentru dezvoltare postuniversitară DAAD" pentru perioada 2015-2016, program finanţat de către Ministerul Federal pentru Dezvoltare şi Cooperare Economică din Germania.Programul oferă absolvenţilor cu diverse specialităţi, din ţările
279 Accesări   
05.03.2014
Competiția Națională MOLDOVA ECO-ENERGETICĂ, ediția 2014 s-a lansat
Agenția pentru Eficiență Energetică anunță lansarea celui mai mare concurs național de premiere a iniţiativelor de succes în domeniul eficienței energetice și valorificării surselor de energie regenerabilă, Competiţia MOLDOVA ECO-ENERGETICĂ, ediția 2014.MOLDOVA ECO-ENERGETICĂ este o competiţie scopul căreia este de
2732 Accesări    Agenţia pentru Eficienţă Energetică  
   
19.12.2013
18 iniţiative de succes au fost premiate la Gala Moldova Eco-Energetică, editia 2013
18 iniţiative de succes de utilizare şi promovare a energiei regenerabile şi eficienţei energetice au fost premiate la Gala Moldova Eco-Energetică, ediţia 2013, eveniment ce a avut loc în seară zilei de 6 Decembrie, la Teatrul Mihai Eminescu. Peste 300
1776 Accesări    www.biomasa.aee.md   
18.12.2013
Agenţia pentru Eficienţa Energetică şi MDRC au organizat seminarul privind performanţa energetică a clădirilor
17 decembrie curent, Agenția pentru Eficiență Energetică și Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor au organizat seminarul privind performanța energetică a clădirior, seminarul a fost găzduit de către AEE și a avut ca participanți producători de materiale de construcții, proiectanți, arhitecți,
265 Accesări    www.aee.md   
   
30.10.2013
23 de licee vor fi reabilitate termic din fondul pentru eficienţă energetică
Lista celor 23 de licee din ţară care vor fi reabilitate termic cu sprijinul Fondului pentru Eficienţă Energetică a fost aprobată marți, în cadrul şedinţei Consiliului de Administrare al Fondului pentru Eficienţă Energetică (FEE).Circa 49 milioane de lei vor fi alocate de
2272 Accesări    www.timpul.md   
09.09.2013
LANSAREA REVISTEI MOLDOVA ECO-ENERGETICĂ, No 1, 2013
Avem plăcerea să Vă invităm la evenimentul de lansare a revistei Moldova Eco-Energetică, ediţia 2013. Revista conţine peste 20 de istorii de succes în utilizarea şi promovarea energiei regenerabile şi eficienţei energetice în Republica Moldova, informaţii despre activităţile actorilor cheie din
1938 Accesări    Proiectul UE-PNUD „Energie şi Biomasă"  
   
31.07.2013
Eficienţa energetică înseamnă pentru R. Moldova şi sporirea competitivităţii
Politicile de dezvoltare economică cu mai puţine costuri energetice reprezintă o componentă a dezvoltării durabile, cu gîndul la generaţiile viitoare. Acest lucru l-a declarat viceprim-ministrul Valeriu Lazăr, ministru al Economiei, ieri, la şedinţa de constituire a Consiliului de supraveghere pentru
1628 Accesări    Moldpres   
15.07.2013
A fost lansat Ghidul de Eficienţă Energetică şi Resurse Regenerabile
Materialul expus în Ghid se adresează în special Autorităţilor Publice Locale care sunt angajate în susţinerea eforturilor din teritoriu pentru îmbunătăţirea infrastructurii de utilizare a energiei, angajaţi­lor publici care au tangenţă cu subiectul efici­enţei energetice și al energiei regenerabile, și
1848 Accesări    LGSP  
   
13.06.2013
BERD contribuie la îmbunătățirea eficienței energetice a locuințelor din Moldova
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) evaluează, astăzi, progresul Programului Facilitatea de Finanțare a Eficienței Energetice în sectorul rezidențial din Moldova (MoREEFF).La ceremonia de prezentare a activităților desfășurate în cadrul proiectului participă și Marcel Răducan Ministrul Dezvoltării Regionale și
1955 Accesări    MDRC   
05.06.2013
De astăzi pot fi depuse dosarele la Competiția Moldova-Ecoenergetică, ediția 2013
Cea mai mare competiție în domeniul eficienței energetice și surselor de energie regenerabilă, Moldova Eco-Energetică a fost deschisă astăzi pentru aplicații. „Competiția a fost concepută pentru a face cunoscute istoriile de succes și a împărtăși experiența celor care au reușit
1757 Accesări    Agenţia pentru Eficienţă Energetică   
   
24.05.2013
Proiectul USAID LGSP şi-a lansat asistenţa tehnică pentru oraşe în domeniul Eficienţei Energetice
În perioada mai-iunie 2013 proiectul USAID LGSP şi-a lansat asistenţa tehnică pentru elaborarea Programelor şi Planurilor de Acţiuni Locale de Eficienţă Energetică (P/PALEE) pentru 12 oraşe-partenere, în comun acord cu Agenţia pentru Eficienţă Energetică. P/PALEE de nivel municipal vor fi
339 Accesări    LGSP  
22.05.2013
3.000 de elevi cunosc sursele de energie regenerabilă şi eficienţa energetică
3.000 de copii din Republica Moldova  ştiu cum să valorifice sursele regenerabile de energie  şi  cunosc secretul  economisirii consumului de energie. Elevii din clasele VII-VIII din 64 de şcoli din Republica Moldova îşi încheie săptămâna viitoare anul de studii pe
1193 Accesări    www.biomasa.aee.md   
   
22.05.2013
BERD oferă încă un credit de 2 mil. euro pentru eficientizarea energetică a R. Moldova
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare  (BERD) continuă să sprijine investițiile durabile în domeniul energetic din Moldova cu încă un împrumut de 2 milioane euro, acordat băncii Mobiasbancă - Groupe Société Générale pentru creditarea sectorului rezidenţial.Împrumutul este parte a Liniei
308 Accesări    ECO   
15.05.2013
Atelierul „Transferul de cunoştinţe şi necesităţi de cercetare pentru pregătirea portofoliul de politici consacrate atenuării şi adaptării la schimbările climatice”
Institutul de Energetică AŞM va organiza Atelierul de lucru dedicat „Transferul de cunoştinţe şi necesităţi de cercetare pentru pregătirea portofoliul de politici consacrate atenuării şi adaptării la schimbările climatice", la 14 mai 2013, între orele 9.00-13.00, la hotelul Codru, aflat
359 Accesări   
   
07.05.2013
Experiența de colaborare cu proiecte germane, vizând formarea continuă a managerilor
Pe 30 aprilie, la Bălți, s-a desfășurat seminarul "Experiența de colaborare cu proiecte germane, vizând formarea continuă a managerilor",la care au participat agenți economici și autorități publice din municipiul Bălți, raioanele Râșcani, Fălești, Glodeni și Sângerei.Seminarul a fost organizat de
299 Accesări    Agenţia pentru Eficienţă Energetică   
26.04.2013
LIFE Academy lansează Programul Internațional de Training: utilizarea eficientă a energiei și planificarea - B
Obiectivul general al programului este de a contribui la dezvoltarea capacităţilor și schimbarea proceselor în organizațiile participanților, pentru a obține o eficiență energetică durabilă și strategică în țările participante, luând în consideraţie și nevoile oamenilor săraci.Țările-țintă: Ucraina, Belarus, Moldova, Georgia,
370 Accesări    www.life.se   
   
24.04.2013
20 mil. lei pentru moldovenii cu idei de afaceri în domeniul eficienţei energetice
Antreprenorii moldoveni care vor să dezvolte afaceri în domeniul eficienţei energetice şi valorificării surselor de energie electrică pot să solicite finanţare pentru proiectele sale, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei. Pentru cea de-a doua rundă de finanţare a proiectelor de
1611 Accesări    ECOnomist   
01.04.2013
Master European şi Program de Certificare cu accent asupra managementului şi analizei riscurilor emergente referitoare la noile tehnologii
În cadrul proiectului PC7 intitulat " Identificarea, Monitorizarea şi Managementului Integrat al Noilor riscuri care derivă din utilizarea Tehnologiilor în Curs de Dezvoltare", Universitatea Steinbeis şi alţi parteneri ai proiectului au creat un modul de Master European şi Program de
296 Accesări    STI Risk Technologies   
   
19.03.2013
Eficiența energetică în agenda primarilor
Reprezentanții a 6 oraşe-pilot din Armenia, Ucraina, Georgia şi Republica Moldova în proiectul internațional MODEL - "Managementul Domeniilor Energetice în cadrul Autorităţilor Publice Locale" ("Management Of Domains related to Energy in Local authorities") s-au întrunit azi, 19 martie 2013 la Erevan, capitala Armeniei.Proiectul a fost lansat în
1473 Accesări    Agenţia pentru Eficienţă Energetică   
05.03.2013
Astăzi, 5 martie, este Ziua Mondială a Eficienţei Energetice
La 5 martie 2013 este celebrată Ziua Mondială a Eficienţei Energetice, pentru a contribui la conştientizarea necesităţii de a atenua schimbările climaterice.Agenția Internațională a Energiei (AIE) estimează că consumul mondial de energie va crește cu 40% în următoarele două decenii,
1736 Accesări    SD Europe   
   
27.02.2013
Academia de Administrare Publică a lansat astăzi cursul de energie regenerabilă şi eficienţă energetică
Academia de Administrare Publică a lansat astăzi Cursul de energie regenerabile şi eficienţă energetică. Cursul este o iniţiativă a Proiectului UE-PNUD „Energie şi Biomasă în Moldova" şi a Agenţiei pentru Eficienţă Energetică.Aleşii locali învaţă începând de astăzi cum să valorifice
425 Accesări    www.biomasa.aee.md   
21.02.2013
Eficientizare energetică pentru sporirea competitivităţii legumelor moldoveneşti
În condiţiile,când majoritatea agricultorilor moldoveni se plâng de competitivitatea redusă a produselor noastre agricole şi dificultatea de a comercializa marfa, societatea Agromaxer din Străşeni,  accesând un credit prin intermediul proiectului MOSEFF de la BERD investeşte în eficientizarea consumului de energie
1381 Accesări    ECOnomist   
   
15.02.2013
Exemplul unui inginer moldovean întreprinzător
Un sistem geotermal care prin intermediul unor sonde transferă de la o adâncime de câteva zeci de metri căldura din sol în calorifere.Ştirile despre majorarea preţului la gazele naturale şi cărbune nu îl mai îngrijorează pe inginerul Serghei Cocârlă din Chişinău, care
1592 Accesări    Radio Europa Liberă   
07.02.2013
RM intenţionează să adere la Fondul parteneriatului Europei de Est pentru eficienţă energetică şi mediu
Aderarea Republicii Moldova la Fondul Parteneriatului Europei de Est pentru Eficienţă Energetică şi Mediu (E5P) a fost subiectul întrevederii dintre ministrul Economiei Valeriu Lazăr, reprezentanţii de la Agenţia pentru Eficienţă Energetică şi Fondul pentru Eficienţă Energetică cu delegaţii de la
492 Accesări    AllMoldova   
   
28.01.2013
CALM – promotorul eficienței energetice în rândul APL
La data de 25 Ianuarie 2013, la Chișinău, în incinta Institutului Muncii și-a desfășurat lucrările Atelierul de Lucru cu tematica Consolidării Capacităților Autorităților Publice Locale în domeniul Eficienței Energetice și Schimbărilor Climatice. La eveniment au participat circa 30 de persoane
1276 Accesări    CALM via comunicate.md   
23.01.2013
Atelier de lucru cu managerii energetici
Azi, 23 ianuarie 2013, Agenția pentru Eficiență Energetică a organizat un atelier de lucru la care au fost invitați să participe toți managerii energetici raionali, angajaţi în conformitate cu art. 22 al Legii nr. 142 din 02.07.2010 cu privire la
1449 Accesări    Agenţia pentru Eficienţă Energetică   
   
16.01.2013
Guvernul a aprobat Strategia energetică pînă în anul 2030
Guvernul a aprobat astăzi Strategia energetică pînă în anul 2030, care oferă repere concrete pentru dezvoltarea sectorului energetic în Republica Moldova, transmite MOLDPRES.Strategia se referă la obiectivele, măsurile şi activităţile orientate spre atingerea unui complex energetic mai eficient, care să
1467 Accesări    Moldpres   
21.12.2012
Fondul pentru Eficienţă Energetică lansează al II-lea apel de colectare a propunerilor de proiecte de eficiență energetică pentru a fi finanțate
Fondul pentru Eficienţă Energetică a dat startul celei de-a doua runde de solicitări de proiecte în domeniul eficienței energetice pentru finanţare din Fondul pentru Eficiență Energetică (FEE). O decizie în acest sens a fost aprobată recent de Consiliul de Administrare al
269 Accesări    Agenția pentru Eficiență Energetică   
   
19.12.2012
Funcţionarii publici din Republica Moldova vor studia energia regenerabilă şi eficienţa energetică
Funcţionarii publici vor studia cursul specializat de regenerabile şi eficienţa energetică la Academia de Administrare Publică. Începând cu 2013, aleşii locali îşi vor spori cunoştinţele în domeniul valorificării surselor de energie regenerabilă şi sporirii eficienţei energetice în comunităţile rurale. Cursul
419 Accesări    www.biomasa.aee.md   
14.12.2012
Oamenii au prins gustul proiectelor de eficienţă energetică, ministrul economiei
Lansarea industriei de producere a energiei din surse alternative este unul din evenimentele economice pozitive ale anului 2012, constată vicepremierul Valeriu Lazăr, ministru al economiei. Într-un interviu Info-Prim Neo din ciclul „Anul 2012 în viaţa Moldovei şi a moldovenilor", publicat la
1301 Accesări    All Moldova   
   
1 2 »»