Prima   »  Ştiri & Galerii foto   »  Noutăţi pe domenii   »  Dezvoltare regională

Dezvoltare regională

05.12.2017
Primele rezultate ale proiectelor de dezvoltare regională
Peste 2000 de cetățeni din satele Risipeni și Bocșa, raionul Fălești beneficiază de apă potabilă la robinete, iar pentru 11 500 de cetățeni din raionul Telenești a fost reabilitat sistemul de canalizare și construită o stație de epurare. Primele rezultate ale proiectelor de dezvoltare regională ce vor fi realizate în perioada 2017-2020 cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională au fost prezentate, astăzi, de ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca, în cadrul unei conferințe de presă. Ministrul a precizat că în anul curent au fost inițiate 39 de proiecte de dezvoltare regională și pentru realizarea acestora au fost alocate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) circa 186 mln de lei.
322 Accesări    MADRM   
28.09.2017
Două Comisii regionale sectoriale își încep activitatea în Regiunea de Dezvoltare Nord
Bălți, 29 septembrie 2017. Reuniți în cadrul celei de-a treia ședințe ordinare din acest an, 30 din 45 de membri ai Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord au aprobat componența nominală a două Comisii regionale sectoriale (CRS) pentru domeniile Aprovizionare cu apă și canalizare (AAC) și Managementul deșeurilor solide (MDS), structuri ce vor dezbate proiecte de decizii, elaborând recomandări pe marginea acestora, pentru a fi prezentate ulterior în cadrul ședințelor CRD Nord. Totodată, membrii CRD Nord au audiat un raport cu privire la implementarea proiectelor de dezvoltare regională în perioada ianuarie-septembrie a.c. și au fost informați despre procesul de implementare a proiectului de MDS în zona 8 (raioanele Edineț, Dondușeni, Briceni și Ocnița).
182 Accesări    ADR Nord   
   
15.09.2017
Consiliul Regional pentru Dezvoltare Sud s-a întrunit într-o nouă ședință
Consiliul Regional pentru Dezvoltare Sud (CRD Sud) s-a întrunit astăzi într-o nouă ședință, de astă dată la Căușeni, la lucrările acesteia participând 20 din cei 32 de membri aleși. Factorii de decizie regionali au dezbătut un șir de subiecte importante, cum ar fi mersul implementării proiectelor investiționale aprobate pentru finanțare în anul 2017 și valorificarea mijloacelor financiare alocate în acest scop din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională, extinderea proiectului "Aprovizionarea cu apă potabilă a locuitorilor din localităţile Iargara, Filipeni, Romanovca şi Cupcui raionul Leova", finanțat din sursele UE ș.a.
273 Accesări    ADR Sud   
11.08.2017
Specialiștii ADR Centru au întreprins o vizită de monitorizare la proiectele de dezvoltare regională
Astăzi, 09 august, o echipă de specialiști ai agenției au organizat o vizită de lucru la cîteva proiecte regionale implementate în raioanele Călărași, Strășeni și Orhei. Deplasarea a fost inițiată cu scopul monitorizării lucrărilor în cadrul a două proiecte de dezvoltare regională. Astfel, echipa de monitorizare a vizitat un șir de obiective din cadrul proiectului „Valorificarea potențialului turistic al regiunii de centru a RM - rn Strășeni, Călărași, Nisporeni și Ungheni" unde la moment se desfășoară lucrări de reconstrucție. În urma implementării acestui proiect se preconizează amenajarea a 6 popasuri turistice cu infrastructură conexă de utilitate publică, instalarea indicatoarelor şi panourilor turistice, crearea unui Centru Regional de dezvoltare şi promovare a Turismului, crearea a 4 itinerare turistice noi în regiunea Centru, construcţia unei Scene de Amfiteatrui, reabilitarea Muzeului de Istorie şi Etnografie din or. Călăraşi precum și reamenajarea Parcului „Aleea Clasicilor" din același oraș.
210 Accesări    ADR Centru   
   
21.04.2017
Subiecte importante legate de dezvoltarea regională a Republicii Moldova dezbătute în cadrul Conferinței Naționale privind Programele de Cooperare Transfrontalieră
Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, a participat astăzi, la  Conferința Națională privind Programele de Cooperare Transfrontalieră, ce s-a desfășurat la Chișinău, transmite Serviciul de presă al ministerului.Oficialul a vorbit, în discursul de salut, despre rolul
149 Accesări    ADR Sud   
31.03.2017
Proiectele de dezvoltare regională, în atenția Premierului Pavel Filip și a Comisarului pentru Politica Regională a UE, Corina Creţu
Cooperarea cu UE în contextul politicii de dezvoltare regională şi a participării Republicii Moldova în cadrul Strategiei UE pentru regiunea Dunării (SUERD) au fost discutate astăzi de Prim-ministrul Pavel Filip și Comisarul pentru Politica Regională a UE, Corina Creţu. Premierul s-a referit la interesul Republicii Moldova pentru consolidarea instrumentelor financiare disponibile în cadrul Strategiei pentru regiunea Dunării, precum și identificarea unor noi soluții și oportunități de finanțare pentru statele non-membre UE.
194 Accesări    Guvernul Republicii Moldova   
   
17.02.2017
Experți GIZ și membri ai CRD Centru au discutat astăzi proiectul Regulamentului-cadru de funcționare a viitoarelor comisii de specialitate din cadrul CRD Centru
Agenția de dezvoltare regională (ADR) Centru a găzduit astăzi ședința de lucru care s-a desfășurat cu scopul consultării proiectului Regulamentului de funcționare a viitoarelor comisii regionale sectoriale în Regiunea Centru. Ședința face parte din activitățile de consolidare a capacităților Consiliilor Regionale pentru Dezvoltare, inițiate de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova".
176 Accesări    ADR Centru   
15.02.2017
Experții GIZ și membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare Sud au lucrat asupra elaborării Regulamentului de funcționare a viitoarelor comisii regionale sectoriale
Astăzi, la sediul ADR Sud s-a întrunit în ședință, pentru a discuta și veni cu propuneri, grupul de lucru pentru elaborarea regulamentului de funcționare a comisiilor regionale sectoriale care urmează a fi create în cadrul Consiliului Regional pentru Dezvoltare Sud. Ședința face parte din activitățile de consolidare a capacităților Consiliilor Regionale pentru Dezvoltare, inițiate de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în cadrul proiectului "Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova".
208 Accesări    ADR Sud   
   
06.02.2017
A fost aprobată finanțarea din Fondul Național de Dezvoltare Regională pentru anul 2017. Care sunt proiectele selectate pentru Regiunea de Dezvoltare Sud
În cadrul ședinței din 27 ianuarie 2017 a Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale, a fost aprobată finanțarea, pentru anul 2017, din Fondul Național de Dezvoltare Regională, a proiectelor selectate în cadrul celui de-al treilea concurs al propunerilor de proiecte și aprobate în Documentul Unic de Program pentru anii 2017-2020. Astfel, dacă vorbim de redistribuirea Fondului Național de Dezvoltare Regională (FNDR), din Bugetul de Stat au fost alocate, în limitele anului 2017, mijloace financiare în sumă de 200,00 milioane lei, dintre care 186 640, 88 mii lei - pentru implementarea proiectelor.
155 Accesări    ADR Sud   
02.02.2017
În 2017, ADR Nord va implementa 12 proiecte de dezvoltare regională cu finanțare din FNDR. Lista proiectelor ce vor fi realizate la nordul Moldovei în perioada 2017-2020
În Regiunea de Dezvoltare Nord vor fi implementate, în acest an, 12 proiecte de dezvoltare regională cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). Astfel, prin Decizia nr. 1/17 a Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) din 27 ianuarie 2017, a fost aprobată alocarea a peste 69.500.002 de milioane de lei pentru implementarea celor 12 proiecte. Din cele 12 proiecte cu finanțare din FNDR, 10 vor fi lansate în acest an, iar pentru altele două, lansate în 2014, a fost extins termenul de implementare.
169 Accesări    ADR Nord   
   
26.01.2017
Cabinetul de miniștri a aprobat finanţarea a 52 de proiecte noi pentru dezvoltarea regională a Republicii Moldova
În Republica Moldova urmează să fie implementate 52 de proiecte noi privind modernizarea infrastructurii din localităţi şi asigurarea accesului cetăţenilor la servicii publice de calitate, inclusiv proiecte de dezvoltare a infrastructurii de afaceri. În acest sens, Cabinetul de miniştri a aprobat, astăzi, Documentului Unic de Program pentru anii 2017 - 2020, care include lista proiectelor selectate pentru finanţare din Bugetul de stat.
199 Accesări    MDRC   
23.01.2017
Vasile Bîtca: ”121 mln de lei, sunt prevăzuți în Fondul Național pentru Dezvoltare Regională pentru dezvoltarea infrastructurii de afaceri, în următorii 4 ani”
Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a participat astăzi la atelierul de lucru ,,Consolidarea competitivității regionale prin dezvoltarea inteligentă a IMM-urilor", organizat la Chișinău, de Comisia Europeană în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM). Scopul evenimentului a fost de a prezenta experiența Uniunii Europene în consolidarea competitivității regionale prin valorificarea potențialului Întreprinderilor Mici și Mijlocii.
188 Accesări    MDRC   
   
08.11.2016
Membrii CRD Centru identifică soluții pentru creșterea capacităților funcționale și fortificarea rolului acestuia în procesul de dezvoltare regională
Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în comun cu ADR Centru au inițiat două ședințe de lucru cu participarea membrilor CRD din Regiunea Centru, unde se dorește a fi identificate soluții pentru fortificarea capacităților membrilor Consiliului Regional pentru Dezvoltare Centru. Astfel, astăzi, la Ialoveni, în cadrul întrunirii de lucru au participat reprezentanți ai raioanelor Ialoveni, Hîncești, Strășeni,Ungheni, Călărași, Nisporeni și Anenii Noi.
205 Accesări    ADR Centru  
04.11.2016
ADR Nord și GIZ identifică soluții pentru fortificarea rolului CRD Nord ca factor major de decizie în procesul de dezvoltare a regiunii
Membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord împreună cu specialiști de la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) s-au reunit joi, 3 noiembrie, la Edineț și Bălți, în cadrul unui focus grup pentru a identifica soluții pentru fortificarea rolului CRD Nord ca factor major de decizie în procesul de dezvoltare a regiunii. Despre necesitatea unor astfel de întruniri s-a discutat la ședința CRD Nord din 13 octombrie curent. Atunci, consultantul național superior Petru Veverița, șeful Domeniului de Intervenție 2, ce constă în suportul oferit CRD, a prezentat oportunitățile de fortificare a rolului CRD
213 Accesări    ADR Nord   
   
27.10.2016
Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei în comun cu ADR Sud încearcă să identifice soluții pentru fortificarea capacităților Consiliului Regional pentru Dezvoltare Sud
Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în comun cu Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud desfășoară, în prezent, la Cimișlia și Cahul, o rundă de interviuri cu reprezentanții Consiliului Regional pentru Dezvoltare Sud din raioanele Căușeni, Cimișlia, Basarabeasca, Taraclia, Leova, Ștefan Vodă, Cantemir și Cahul, reuniți în focus grupuri. Scopul acestor activități rezidă în efectuarea unei analize a capacităților funcționale ale CRD Sud și identificarea unor soluții pentru fortificarea rolului CRD Sud ca factor major de decizie pentru dezvoltarea regiunii.
201 Accesări    ADR Sud   
25.08.2016
Cele mai multe cereri complete de finanțare depuse în cadrul etapei a II-a a Concursului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională 2017-2020 țin de aprovizionarea cu apă și sanitație și reabilitarea infrastructurii drumurilor locale și regionale
Din totalul de 84 de note conceptuale depuse în cadrul etapei întâi a Concursului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada anilor 2017-2020, în Regiunea de Dezvoltare Sud, și admise în etapa a II-a, care s-a încheiat ieri, 22 august, la ora 16.00, la sediul ADR Sud, de către specialiștii secției management proiecte au fost recepționate de la aplicanții eligibili din rândul APL I și II 40 de cereri complete de finanțare plus documentația de suport necesară.
186 Accesări    ADR Sud   
   
23.08.2016
S-a încheiat depunerea cererilor de finanțare în cadrul celei de-a II-a etape a Concursului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada anilor 2017-2020
Depunerea cererilor de finanțare în cadrul celei de-a II-a etape a Concursului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada anilor 2017-2020 s-a încheiat luni, 22 august, ora 16.00. De la începutul lunii mai curent, când s-a încheiat prima etapă a Concursului, reprezentanții autorităților publice locale din Regiunea de Dezvolatre Nord au beneficiat de consultanță pentru a completa cererile de finanțare și a le depune la ADR Nord, cu sediul în municipiul Bălți.
161 Accesări    ADR Nord   
05.08.2016
Membrii Comitetului Director Local de la Orhei s-au întrunit în ședință
Membrii CDL Orhei s-au întrunit astăzi, 4 august, în cadrul unei ședințe a Comitetului Director Local privind implementarea Proiectului Pilot „Creșterea eficienței energetice a Spitalului Raional Orhei" realizat de ADR Centru din cadrul Proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova" implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).
379 Accesări    ADR Centru   
   
22.07.2016
Astăzi s-a întrunit Consiliul de coordonare a asistenţei externe în domeniul dezvoltării regionale şi construcţiilor
Consiliul de coordonare a asistenţei externe în domeniul dezvoltării regionale şi construcţiilor s-a reunit astăzi, 21 iulie curent, în ședință pentru a discuta activitățile realizate de Ministerul Dezvoltării Regionale  și Construcțiilor (MDRC) pe parcursul anului."Acest eveniment, devenit deja o tradiție,
451 Accesări    MDRC   
08.07.2016
ADR Sud și Agenția Internațională de Cooperare a Germaniei și-au coordonat acțiunile
În cadrul unei întrevederi cu experții naționali și locali ai Agenției Internaționale de Cooperare, pe care specialiștii ADR Sud au avut-o, săptămâna curentă, la Cimișlia, partenerii de implementare au examinat și discutat Planul Operațional MSPL 2016-2018. Întâlnirea de lucru s-a dovedit a fi una oportună pentru discutarea aspectelor legate de punctele de reper și activitățile propuse în Planul Operațional al MSPL.
533 Accesări    ADR Sud   
   
07.07.2016
Director de Departament în cadrul Oficiului central GIZ: Parteneriatul dintre GIZ, MDRC și ADR-uri este unul de perspectivă
Parteneriatul dintre Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) și Agențiile de Dezvoltare Regională din Republica Moldova este unul de perspectivă, în rezultatul căruia toate părțile implicate în procesele de dezvoltare regională vor avea de câștigat. Declarația a fost făcută miercuri, 6 iulie, de către directorul Departamentului Europa, Caucaz, Asia Centrală în cadrul Oficiului central GlZ, Manfred Horr, în incinta ADR Nord, unde a fost însoțit de reprezentanți ai Oficiului GIZ Chișinău și funcționari din cadrul MDRC.
574 Accesări    ADR Nord   
29.06.2016
Polonia va susține Republica Moldova în realizarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională pentru următorii cinci ani
Polonia va susține Republica Moldova în realizarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională (SNDR) pentru următorii cinci ani. Suportul polonez va fi oferit în cadrul unui proiect lansat astăzi la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor(MDRC) și are drept scop asigurarea creșterii economice sustenabile în regiuni.
428 Accesări    MDRC   
   
17.06.2016
Moldova învață din experiența Poloniei în materie de dezvoltare regională și cooperare transfrontalieră
Un grup de funcționari publici ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor au efectuat, în perioada 27 iunie - 1 iulie 2016 o vizită de studiu în Republica Polonă. Scopul vizitei a fost de a studia legislația polonă cu referire la dezvoltarea regională și cooperarea transfrontalieră, precum și experiența acumulată în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Polonia-Slovacia.
377 Accesări    ADR Sud   
14.06.2016
Oficiali de rang înalt din Elveția, în vizită la Agenția de Dezvoltare Regională Sud
Oficiali de rang înalt din Elveția - Excelența Sa, Manuel Sager, Director General al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) , E.S. Elisabeth von Capeller, Vicedirector General al SDC, Directorul Departamentului de Cooperare cu țările din Europa de Est, și Simone Giger, directoare a Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova, au efectuat, în după amiaza zilei de azi, o vizită în centrul de reședință al Regiunii Sud.
669 Accesări    ASR Sud   
   
31.05.2016
La un pas de proiecte mărețe
Ce vor autoritățile locale să realizeze pe banii din Fondul Național de Dezvoltare Regională. Vor apeducte și canalizare, vor eficientizare energetică, vor drumuri… Despre aceasta vorbesc notele conceptuale depuse de către autoritățile publice locale din raioanele Ungheni, Nisporeni, Călărași la concursul de propuneri de proiecte din Fondul Național de Dezvoltare Regională pentru anii 2017-2020.
957 Accesări    Expresul   
27.05.2016
Pavel Filip: Implementarea unor politici corecte și eficiente de dezvoltare a regiunilor este crucială pentru prosperarea ţării
Problematica dezvoltării regionale a fost discutată, astăzi, în cadrul întrevederii Prim-ministrului Pavel Filip cu reprezentanții comunității donatorilor care finanțează proiecte în acest domeniu. In context, Premierul a ţinut să mulţumească partenerilor europeni pentru suportul de durată în implementarea agendei de reforme și susținerea parcursului european al Republicii Moldova, inclusiv prin proiecte de asistență pe domeniul dezvoltării regionale.
340 Accesări    Guvernul Republicii Moldova   
   
20.05.2016
CRD Nord a decis: 39 de note conceptuale trec în etapa a doua a Concursului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada anilor 2017-2020
Bălți, 19 mai 2016. La cea de a doua ședință ordinară din acest an, 41 din numărul total de 48 de membri ai Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord au decis aprobarea a 39 din 54 de note conceptuale pentru proiecte de dezvoltare regională depuse de autoritățile publice locale de nivelurile I și II din Regiunea de Dezvoltare Nord. Acestea au fost admise în etapa a doua a Concursului de selectare a proiecte de dezvoltare regională ce vor fi implementate din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională în perioada anilor 2017-2020, în conformitate cu prevederile Concursului lansat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) în data de 15 martie a.c.
473 Accesări    ADR Nord   
18.05.2016
CRD Centru a decis "80 note conceptuale acceptate pentru etapa II a Concursului de Propuneri de Proiecte din Fondul Național de Dezvoltare Regională pentru anii 2017-2020"
Membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare(CRD) Centru s-au întrunit astăzi, 17 mai 2016, într-o ședință ordinară unde au decis care proiecte vor fi selectate pentru etapa a II-a a Apelului Propunerilor de Proiecte III. Ședința a fost prezidată de președintele CRD Centru, Eleonora Graur, care a salutat membrii consiliului și i-a îndemnat la colaborare eficientă cu toate structurile implicate în Noul Apel de Propuneri de Proiecte.
355 Accesări    ADR Centru   
   
17.05.2016
Consiliul Regional pentru Dezvoltare Sud a decis: 84 de Note Conceptuale, declarate eligibile la finele etapei întâi, să acceadă în etapa a II-a a Concursului de Propuneri de Proiecte
Consiliul Regional pentru Dezvoltare Sud s-a reunit astăzi în ședință plenară pentru a audia Raportul de evaluare a Notelor Conceptuale depuse în cadrul Concursului de propuneri de proiecte din 2016 curent și a aproba lista proiectelor prioritare care acced în etapa a doua a concursului anunțat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, spre finanțare în perioada 2017-2020.
425 Accesări    ADR Sud   
06.05.2016
Astăzi au fost evaluate 17 proiecte propuse de APL din UTA Găgăuzia pentru finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională
Astăzi, 17 proiecte propuse de APL din UTA Găgăuzia în prima etapă a Concursului de selectare a proiectelor ce vor fi finanțate din Fondul Național de Dezvoltare Regionala (FNDR), în perioada anilor 2017-2020, au fost evaluate la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor. "Notele conceptuale de proiecte au fost depuse în cadrul primei etape de selectare a proiectelor, ce a avut loc în perioada 15 martie - 3 mai a.c. Fiecare notă conceptuală a fost evaluată conform instrucțiunilor pentru utilizatori și punctată după grila de evaluare.
416 Accesări    MDRC   
   
05.05.2016
Prima etapă de selectare a proiectelor ce vor fi finanțate din FNDR pînă în anul 2020 a fost finalizată
Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Agențiile de Dezvoltare Regională (ADR) au finalizat prima etapă a Concursului de selectare a proiectelor ce vor fi finanțate din Fondul Național de Dezvoltare Regionala (FNDR), în perioada anilor 2017-2020. Astfel, în perioada 15 martie - 3 mai a.c., autoritățile publice locale de nivelul I și II din Regiunile de dezvoltare Nord, Centru, Sud și UTA Găgăuzia au fost îndemnate să depună note conceptuale de proiect la ADR-uri.
2275 Accesări    MDRC   
04.05.2016
La finele etapei întâi, la sediul ADR Sud au fost depuse 100 de note conceptuale pentru proiecte de dezvoltare regională
Astăzi, 3 mai 2016, la expirarea a 50 de zile de la lansarea oficială a celui de-al treilea Concurs Național al Propunerilor de Proiecte 2017-2020, cu finanțare din Fondul Național de Dezvoltare Regională, Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud și Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor anunță despre încheierea celei dintâi etape a concursului nominalizat.
402 Accesări    ADR Sud   
   
03.05.2016
143 de Note Conceptuale pentru proiecte de dezvoltare regională depuse la ADR Centru
Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) și Agenția de Devoltare Regională(ADR) Centru anunță încheierea ETAPEI ÎNTÎI a celui de-al 3-lea Concurs de Propuneri de Proiecte din Fondul Național de Dezvoltare Regională pentru anii 2017-2020. Astfel, în perioada 15 martie - 3 mai 2016, autoritățile publice locale de nivelul I și II din Regiunea Centru au fost îndemnate să depună note conceptuale de proiect la ADR Centru care își are sediul în incinta Consiliului Raional din orașul Ialoveni.
620 Accesări    ADR Centru   
15.04.2016
Consultări pe marginea modificarea Legii dezvoltării regionale
Modificarea periodicității organizării și desfășurării concursului de propuneri de proiecte, instituirea unui centru analitic ce ar analiza proiectele prin prisma dezvoltării țării în următorii 10 ani, precum și includerea prevederii privind sinergia fondurilor naționale sunt câteva din principalele modificări solicitate de autoritățile locale în cadrul consultărilor care au avut loc, recent, la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, pe marginea modificării Legii cu privire la dezvoltarea regională.
787 Accesări    ADR Sud   
   
31.03.2016
La Orhei a avut loc o sesiune de informare privind Concursul de selectare a conceptelor de proiecte de dezvoltare regională pentru perioada anilor 2017-2020, cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională
Reprezentanții autoritățile publice locale din Orhei și Telenești au participat astăzi, 30 martie, la o sesiune de informare despre Concursul de propuneri de proiecte la Fondul Național pentru Dezvoltare Regională 2017-2020. Seminarul s-a desfășurat în orașul Orhei și a întrunit circa 100 de participanți interesați de procesul de depunere a cererilor de finanțare de la Fondul Național pentru Dezvoltare Regională pentru următorii 4 ani.
359 Accesări    ADR Centru   
31.03.2016
La Soroca a avut loc o sesiune de informare privind Concursul de selectare a conceptelor de proiecte de dezvoltare regională pentru perioada anilor 2017-2020, cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională
Autoritățile publice locale (APL) de nivelurile I și II din raioanele Drochia, Soroca și Florești, eligibile pentru participarea la Concursul de selectare a proiectelor de dezvoltare regională anunțat pentru perioada anilor 2017-2020, au participat miercuri, 30 martie, la o sesiune de informare organizată în incinta Liceului Teoretic „Constantin Stere” din orașul Soroca. La eveniment au participat aproximativ 70 de potențiali beneficiari de mijloace financiare alocate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).
362 Accesări    ADR Nord   
   
30.03.2016
Mai multe proiecte viabile la Ștefan Vodă și Căușeni, care să răspundă necesităților cetățenilor, să sporească nivelul de trai în Regiunea de Dezvoltare Sud
Administrațiile publice locale de nivelele I și II din raioanele Ștefan Vodă și Căușeni au participat astăzi, 29 martie, curent, la cea de-a doua sesiune de informare organizată de Agenția de Dezvoltare Regională Sud în cadrul Concursului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada anilor 2017-2020, cu suportul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.
377 Accesări    ADR Sud   
28.03.2016
La Edineț a avut loc o sesiune de informare privind Concursul de selectare a conceptelor de proiecte de dezvoltare regională pentru perioada anilor 2017-2020, cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională
Autoritățile publice locale (APL) de nivelurile I și II din Briceni, Ocnița, Edineț și Dondușeni, eligibile pentru participarea la Concursul de selectare a proiectelor de dezvoltare regională anunțat pentru perioada anilor 2017-2020, au participat vineri, 25 martie, la o sesiune de informare organizată în incinta Consiliului Raional Edineț. La sesiunea de informare organizată la Edineț au participat aproximativ 70 de potențiali beneficiari de mijloace financiare alocate de Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).
358 Accesări    ADR Nord   
   
25.03.2016
Concursul de propuneri de proiecte la Fondul Național pentru Dezvoltare Regională 2017-2020 discutat astăzi la Nisporeni
Autoritățile publice locale de nivelele I și II din raioanele Nisporeni, Ungheni și Călărași au participat astăzi, 25 martie, la o sesiune de informare despre Concursul de propuneri de proiecte la Fondul Național pentru Dezvoltare Regională 2017-2020. Evenimentul s-a desfășurat în orașul Nisporeni cu participarea Ministrului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca și a întrunit peste 100 de potențiali beneficiari a proiectelor de dezvoltare regională din cele trei raioane menționate mai sus.
755 Accesări    ADR Centru   
24.03.2016
La Bălți a avut loc o sesiune de informare privind Concursul de selectare a conceptelor de proiecte de dezvoltare regională pentru perioada anilor 2017-2020, cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională
Autoritățile publice locale (APL) de nivelurile I și II din municipiul Bălți și raioanele Sângerei, Râșcani, Glodeni și Fălești, eligibile pentru participarea la Concursul de selectare a proiectelor de dezvoltare regională anunțat pentru perioada anilor 2017-2020, au participat joi, 24 martie, la o sesiune de informare organizată în incinta Primăriei municipiului Bălți. Evenimentul a început cu un minut de reculegere în memoria victimelor atentatelor teroriste din 22 martie de la Bruxelles.
437 Accesări    ADR Nord   
   
24.03.2016
Specificul și etapele de desfășurare a concursului de propuneri de proiecte finanțat din FNDR în perioada 2017-2020, aduse la cunoștința APL din raioanele Cimișlia, Basarabeasca, Leova și Taraclia
Agenția de Dezvoltare Regională Sud a desfășurat, astăzi, 22 martie 2016, prima sesiune de informare privind Concursul de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada anilor 2017-2020. În cadrul sesiunii, reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și ai ADR Sud au adus la cunoștința APL de nivelurile I și II din raioanele Cimislia
611 Accesări    ADR Sud   
23.03.2016
Concursul de propuneri de proiecte la Fondul Național pentru Dezvoltare Regională 2017-2020 discutat astăzi la Ialoveni
Autoritățile publice locale de nivelele I și II din raioanele Hîncești, Ialoveni, Strășeni au participat astăzi, 23 martie, la o sesiune de informare despre Concursul de propuneri de proiecte la Fondul Național pentru Dezvoltare Regională 2017-2020. Evenimentul s-a desfășurat în orașul Ialoveni și a întrunit peste 70 de potențiali beneficiari a proiectelor de dezvoltare regională din cele
631 Accesări    ADR Centru   
   
15.03.2016
MDRC a lansat un nou concurs de selectare a proiectelor de dezvoltare regională
Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a lansat, astăzi, un nou concurs de selectare a proiectelor ce vor fi finanțate din Fondul National de Dezvoltare Regionala (FNDR), în perioada anilor 2016-2020. Concursul este organizat în conformitate cu prevederile Legii nr. 438 din 28.12.2006 privind dezvoltarea regională în Republica Moldova și are drept scop dezvoltarea economiei în regiuni, dezvoltarea infrastructurii regionale și locale, precum și modernizarea serviciile publice locale pe întreg teritoriul țării.
720 Accesări    MDRC   
11.03.2016
Un nou apel de proiecte, finanțate din FNDR va fi lansat în curând
Lansarea unui nou apel de proiecte finanțate din Fondul Național de Dezvoltare Regională, precum și examinarea noii Strategii Naţionale de Dezvoltare Regională (SNDR) pentru perioada 2016-2020, au fost principalele subiecte discutate la ședința Consiliului Naţional de Coordonare a Dezvoltării
722 Accesări    MDRC   
   
01.03.2016
La MDRC va activa un Consilier de Nivel Înalt cu experiență europeană în dezvoltarea regională
La Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor va activa un Consilier de Nivel Înalt cu experiență europeană în dezvoltarea regională. Este vorba despre Matija Derk care va oferi consultanță, în domeniul dezvoltării regionale, ministrului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor în cadrul Programului "Misiunea Uniunii Europene de Consiliere în Politici Publice pentru Republica Moldova".
607 Accesări    MDRC   
10.12.2015
Realizările grupurilor de lucru regionale sectoriale, totalizate în cadrul unui atelier de lucru la Bălți
Bălți, 9 decembrie 2015. Reprezentanții administrațiilor publice locale din Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova s-au întrunit în cadrul unui atelier de lucru comun al grupurilor de lucru regionale privind implementarea Programelor regionale sectoriale și dezvoltarea conceptelor de proiecte
672 Accesări    ADR Nord   
   
08.12.2015
Noi inițiative de colaborare în domeniul dezvoltării regionale
Noi inițiative de colaborare și oportunități de cooperare în domeniul dezvoltării regionale au fost identificate, astăzi, 8 decembrie a.c. în cadrul ședinţei Consiliului de coordonare al asistenţei externe în domeniul dezvoltării regionale şi construcţiilor, desfășurată la Chișinău.Vasile Bîtca, ministrul Dezvoltării
957 Accesări    MDRC   
26.10.2015
Primarii orașelor din Regiunea Centru au participat la o vizită de studiu în Slovacia
Agenția de Dezvoltare Regională Centru a organizat o vizită în Slovacia pentru primarii din cele 12 orașe din componența Regiunii Centru. Deplasarea s-a desfășurat în perioada 19-23 octombrie curent și a făcut parte din proiectul moldo-slovac „Dezvoltarea capacităţilor oraşelor privind
672 Accesări    ADR Centru   
   
23.10.2015
Ședința nr. 3 a Comitetului pentru Planificare Strategică din Regiunea de Dezvoltare Centru
Astăzi, 23 octombrie, membrii Comitetului pentru Planificare Strategică din Regiunea de Dezvoltare Centru s-au întrunit în cadrul celei de-a III-a ședințe ordinare. Întrunirea s-a desfășurat în sala de ședințe a Consiliului Raional Ialoveni.În cadrul ședinței s-a discutat progresul înregistrat în
622 Accesări    ADR Centru   
21.10.2015
La Cahul va fi construit un parc industrial
Piaţa locurilor de muncă din Republica Moldova înregistrează un regres considerabil. Avem cel puţin patru şomeri la un loc de muncă vacant, arată datele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Ideea de proiect "Crearea infrastructurii de utilități externe al
906 Accesări    ADR Sud   
   
1 2 3 4 »»