Prima   »  Ştiri & Galerii foto   »  Ştirile proiectului

Ştirile proiectului

24.04.2019
10 reprezentanți ai companiilor de apă-canal au fost instruiți în metodologia de calculare a tarifului în cadrul unui atelier de lucru
La 24 aprilie 2019 a fost organizat un atelier de lucru privind metodologia de calculare a tarifelor pentru serviciile de aprovizionare cu apă și canalizare. Evenimentul a fost organizat cu suportul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). La acesta au participat 10 reprezentanți ai companiilor de apă-canal. În cadrul atelierului au fost prezentate cerințele legislației în tarifului și s-au discutat aspecte practice privind metodologia de calcul a acestuia. Totodată, în cadrul sesiunilor de lucru s-au analizat modurile de elaborare a principalelor categorii de costuri, care sunt eligibile pentru a fi incluse in tarif, și anume:
382 Accesări   
25.04.2018
Pe parcursul a două zile specialiștii din domeniul eficienței energetice participă la cursul de formare a formatorilor pentru Modulul II al cursului „Soluții și tehnologii noi în proiectele de eficiență energetică a clădirilor publice”
În perioada 24-25 aprilie 2018, se desfășoară cursul de formare a formatorilor pentru Modulul II al cursului „Soluții și tehnologii noi în proiectele de eficiență energetică a clădirilor publice”. Evenimentul este organizat de Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM), Centrul de Formare Continuă în sectorul Eficiența Energetică a Clădirilor Publice (CFC EECP) cu suportul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL), implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).
86 Accesări   
   
24.04.2018
Gestionarea eficientă a clădirilor publice a fost tematica unui curs de dezvoltare pentru personalul administrativ-tehnic din instituțiile publice
La data de 23 aprilie 2018, a avut loc pilotarea cursului de dezvoltare profesională: Gestionarea eficientă a clădirilor publice, pentru personalul administrativ-tehnic ai instituțiilor publice care vor implementa proiecte de eficiență energetică. Evenimentul a fost organizat de Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM), Centrul de Formare Continuă în sectorul Eficiența Energetică a Clădirilor Publice (CFC EECP) cu suportul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL), implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).
97 Accesări   
23.04.2018
Forumul „Strategia privind reforma administrației publice: între intenții și realizări”
Pe 20 aprilie 2018, la Academia de Administrare Publică și-a desfășurat lucrările cel de-al patrulea Forum privind dezvoltarea locală și regională cu genericul „Strategia privind reforma administrației publice: între intenții și realizări”, eveniment organizat cu suportul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova„ (MSPL), implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei GIZ. Evenimentul a fost moderat de Aurelia Țepordei, director al Departamentului dezvoltare profesională. La lucrările Forumului au participat reprezentanți ai corpului profesoral-didactic al Academiei de Administrare Publică, ai autorităților publice centrale și locale, societății civile, medului academic, precum și ai partenerilor de dezvoltare.
595 Accesări   
   
12.04.2018
50 de specialiști naționali și internaționali în domeniul eficienței energetice au făcut schimb de experiență și practici în domeniu
La 12 aprilie 2018, la Chișinău a fost organizat un atelier de lucru cu tematica „Experiența internațională privind planificarea în domeniul Eficienței Energetice”. Evenimentul a fost desfășurat în parteneriat cu Agenția de Eficiență Energetică (AEE), cu suportul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (GIZ), implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).
134 Accesări   
05.04.2018
Au fost constituite Comitetele directoare locale ale trei proiecte de alimentare cu apă și canalizare
Comitetele directoare locale (CDL) ale trei proiecte de alimentare cu apă și canalizare (AAC) au fost constituite marți, 3 aprilie, și miercuri, 4 aprilie, în incinta ADR Nord. Este vorba despre proiectele „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și de
669 Accesări   
   
04.04.2018
A fost organizată o ședință de monitorizare a lucrărilor de construcție în cadrul proiectului „Construcția apeductului magistral Leova-Iargara”
La 4 aprilie 2018, în incinta Consiliului Raional Leova a fost organizată o ședință de lucru privind implementarea proiectului „Construcția apeductului magistral Leova-Iargara”. Ședința a avut drept obiectiv monitorizarea lucrărilor de construcție a proiectului și prezentarea raportului de progres. La ședință au participat reprezentanții administrației publice locale, conducerea Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Sud, consultanții proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL) – implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), antreprenorul, managerul proiectului „Construcția apeductului magistral Leova Iargara”, responsabilul tehnic care execută lucrările și autorul de proiect.
171 Accesări   
03.04.2018
18 reprezentanți ai instituțiilor oficiale au învățat noi practici despre managementul proiectelor de eficiență energetică în clădirile publice
În perioada 3-4 aprilie 2018, 18 reprezentanți ai instituțiilor oficiale au participat la un Curs de înstruire a formatorilor. Aceștia au învățat noi cunoștințe și practici despre managementul proiectelor de eficiență energetică a clădirilor publice. Modulul „Managementul proiectelor de eficiență energetică în sectorul de clădiri publice” este organizat de Centrul de Formare Continuă în sectorul Eficiența Energetică a Clădirilor Publice (CFC EECP) cu suportul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).
158 Accesări   
   
03.04.2018
Au fost constituite Comitetele directoare locale ale două proiecte de eficiență energetică a clădirilor publice
Comitetele directoare locale (CDL) ale două proiecte de eficiență energetică a clădirilor publice (EECP) au fost constituite marți, 3 aprilie, în incinta ADR Nord. Este vorba despre proiectele „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic «Dimitrie Cantemir» din municipiul Bălți" și „Sporirea eficienței energetice a Gimnaziului «Iurie Boghiu» din satul Flămânzeni”. Ședințele de constituire a celor două CDL-uri au fost organizate în colaborare cu proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova” (MSPL), implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).
303 Accesări   
19.04.2017
Un nou modul de instruire pentru specialiștii din domeniul sectorului de aprovizionare cu apă și canalizare
La 19 aprilie, Institutul de Formare Continuă în domeniul serviciilor de Alimentare cu Apă și Canalizare (IFCAAC) pentru membrii Asociației „Moldova Apă-Canal” (AMAC) a organizat prima ședința grupului de lucru pentru elaborarea unui modul nou, cu tematica „Implementarea proiectelor de investiții în sectorul aprovizionare cu apă și canalizare”. Atât evenimentul cât și activitățile referente acestuia sunt susținute prin intermediul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”.
329 Accesări   
   
22.04.2016
Reprezentanții Guvernului Germaniei, ai Ambasadei Germaniei în Republica Moldova și ai GIZ au efectuat o vizită de documentare la Spitalul raional din Orhei
Spitalul raional din Orhei a fost vizitat de o delegație de oficiali germani. Din delegație au făcut parte Daniel McCormack, consilier responsabil pentru Republica Moldova în cadrul Ministerului German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare; Ulrich Kleppmann, șeful departamentului cooperare din cadrul Ambasadei Germaneiei în Republica Moldova și Philipp Johannsen, directorul de ţară al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).
400 Accesări   
19.04.2016
GIZ va continua să susțină Academia de Administrare Publică prin intermediul programelor de formare pentru autoritățile publice locale
În 2016, Academia de Administrare Publică (AAP), cu sprijinul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), va oferi autorităților locale patru programe de formare: planificare și programare la nivel local și regional, dezvoltare regională, dezvoltarea leadership-ului în administrația publică, achiziții publice și managementul conflictelor de interes în achiziții publice. Cursurile au fost concepute în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC).
186 Accesări   
   
30.04.2015
În Regiunea de Dezvoltare Nord continuă realizarea Programului regional sectorial în domeniul Eficiența energetică în clădirile publice
A avut loc cel de-al 6-lea atelier de lucru privind implementarea Programului Regional Sectorial (PRS) în domeniul Eficiența energetică (EE) în clădirile publice. În cadrul întrunirii, s-a discutat despre situația actuală a procesului de elaborare a conceptelor de proiecte viabile (CPV)
152 Accesări    ADR Nord   
29.04.2015
La Cimișlia s-a discutat Progresul în domeniul managementului deșeurilor solide pentru Regiunea Sud
Astăzi, 29 aprilie, la Cimișlia a avut loc Ședința comună a Grupului de Lucru Regional Sectorial (GLRS) și a Grupului de Lucru pe Proiect (GLP 3) în domeniul managementului deșeurilor solide în Regiunea de Dezvoltare Sud (RDS).Obiectivul ședinței GLRS și
515 Accesări    ADR Sud   
   
29.04.2015
În Regiunea Centru s-a desfășurat al 6-lea atelier de lucru în domeniul Eficienței Energetice
Astăzi, la Chișinău, s-a desfășurat cea de-a 6-a ședință a grupului de lucru regional sectorial (GLRS), Eficiența Energetică (EE) în clădirile publice privind implementarea Programului Regional Sectorial (PRS) și evaluarea Conceptelor de Proiecte Posibile (CPP). În cadrul acestei întruniri a fost discutat despre
484 Accesări    ADR Centru   
28.04.2015
Proiectele de dezvoltare regională din nordul țării, în atenția jurnaliștilor
Un grup de jurnaliști de la câteva instituții mass-media naționale și locale, membre ale Asociației Presei Independente (API), au vizitat luni, 27 aprilie 2015, câteva destinații turistice din nordul republicii, unde Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) a realizat
582 Accesări    ADR Nord   
   
28.04.2015
Progresul implementării Programului Regional Sectorial în domeniul de Eficiență Energetică, discutat la Cimișlia
La data de 28 aprilie, în orașul Cimișlia a avut loc atelierul de lucru nr. 6 în cadrul căruia s-a discutat referitor la implementarea Programului Regional Sectorial și situația actuală a procesului de elaborare a conceptelor de proiecte viabile selectate
336 Accesări    ADR Sud   
28.04.2015
Agenţiile de Dezvoltare Regională utilizează cu succes un sistem modern de management a documentelor
Agenţiile de Dezvoltare Regională (ADR-urile) vor putea renunţa la multitudinea de documente pe hârtie cu care lucrează zi de zi, utilizând un sistem modern de management a documentelor - SIADR. Astfel, la 27 aprilie 2015 a fost semnat procesul verbal
496 Accesări    GIZ  
   
27.04.2015
Academia de Administrare Publică, cu sprijinul GIZ, oferă cursuri de instruire pentru administrația publică locală interesată de Programul de Cooperare Teritorială Republica Moldova – Ucraina
Pe data de 15 aprilie anul curent a fost lansat apelul de propuneri de proiecte al Programului de Cooperare Teritorială Republica Moldova - Ucraina, finanţat în cadrul Parteneriatului Estic (link-ul: http://eaptc-ma.eu/en/page/cat/4/moldova---ukraine/).Anunțul în română: http://serviciilocale.md/libview.php?l=ro&idc=55&id=1093&t=/Stiri-Galerii-foto/Noutati-pe-domenii/Dezvoltare-regionala/Apel-de-propuneri-de-proiecte-Programul-de-Cooperare-Teritoriala-Republica-Moldova-Ucraina-finantat-in-cadrul-Parteneriatului-Estic  În scopul oferirii consultanţei şi asistenţei
204 Accesări    AAP  
24.04.2015
În RDC se lucrează la elaborarea studiilor de fezabilitate pentru 5 proiecte din sectorul Alimentarea cu apă și canalizare
În perioada 26 martie - 22 aprilie curent, reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) și experți din cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova" (MSPL), gestionat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ),
353 Accesări    ADR Centru   
   
23.04.2015
La Fălești a fost inițiat procesul de elaborare a studiului de fezabilitate pentru un proiect de îmbunătățire a serviciilor de apă și de canalizare
Reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) și experți din cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova" (MSPL), gestionat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), s-au reunit în incinta Consiliului raional Fălești în contextul
187 Accesări    ADR Nord   
23.04.2015
Jurnaliștii sînt interesați de proiectele de dezvoltare regională realizate în centrul țării
La data de 22 aprilie curent, un grup de jurnaliști au efectuat o vizită de documentare la două proiecte de dezvoltare din Regiunea Centru realizate de Agenția de Dezvoltare Regională Centru(ADR Centru). Primul obiect vizitat a fost Drumul de la
564 Accesări    ADR Centru   
   
11.04.2015
În Regiunea de Dezvoltare Nord a fost iniţiat procesul de elaborare a studiilor de fezabilitate pentru 5 concepte de proiecte de aprovizionare cu apă şi canalizare
În cadrul ședinței Comisiei interministeriale în domeniul Aprovizionare cu Apă și Canalizare (AAC), care a avut loc la data de 11 februarie 2015, au fost acceptate 5 concepte de proiecte viabile  (CPV) din cele 11 concepte de proiecte posibile (CPP), elaborate în cadrul
161 Accesări    ADR Nord   
08.04.2015
Continuă procesul de dezvoltare a unui concept proiect viabil de regionalizare a serviciilor de apă și canalizare în raionul Cahul
La 7 aprilie 2015, în orașul Cahul a avut loc o ședință de lucru privind lansarea procesului de elaborare a studiului de fezabilitate în baza conceptului de proiect "Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în orașul Cahul și
190 Accesări    ADR Sud   
   
06.04.2015
Membrii Comitetului Director Local în sectorul Managementului Deșeurilor Solide în raioanele Șoldănești și Rezina s-au întrunit în ședință
La Șoldănești a avut loc ședința Comitetului Director Local (CDL) în sectorul de Management al Deșeurilor Solide (MDS) pentru raioaneleȘoldănești și Rezina din Regiunea Centru.Managerul local de proiect, Aliona Tinică, a prezentat membrilor CDL raportul de progres al proiectului Modernizarea Serviciilor Publice
143 Accesări    ADR Centru   
01.04.2015
„Construim viitorul acasă” este sloganul primei campanii naționale de comunicare despre dezvoltarea regională
La 1 aprilie 2015, Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) și Agențiile de Dezvoltare Regională (ADR) au lansat campania de comunicare despre dezvoltarea regională "Construim viitorul acasă". Campania se desfășoară cu sprijinul Guvernului Germaniei și Uniunii Europene, oferit prin intermediul
408 Accesări    GIZ  
   
29.04.2014
Proiectele-pilot de aprovizionare cu apă și canalizare din raionul Râșcani vor avea șanse sporite pentru a fi eficiente și durabile
Un grup de specialiști de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) și consultanți de la Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) participă, în incinta ADR Nord, la un atelier de
654 Accesări    ADR Nord   
24.04.2014
Va fi îmbunătățit cadrul logic al proiectelor de Aprovizionare cu Apă și Canalizare în Regiunea Sud
Un grup de specialiști din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), Agenției de Dezvoltare Regională Sud(ADR Sud), precum și consultanți de la Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) au  participat la un atelier de lucru de două zile
1273 Accesări    ADR Sud   
   
15.04.2014
Cadrul logic al proiectelor din domeniul Eficienței Energetice din RDC este îmbunătățit în vederea sporirii eficacității și durabilității acestora
Un grup de specialiști din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), Agenției de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru), precum și consultanți de la Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) participă, la un atelier de lucru de două zile
318 Accesări    ADR Centru   
15.04.2014
Reprezentanții APL și-au consolidat cunoștințele în dezvoltarea regională
Academia de Administrare Publică, în parteneriat cu Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ), continuă instruirea personalului din autorităţile administraţiei publice locale de nivelul I şi II cu genericul „DEZVOLTAREA REGIONALĂ". Astfel, în perioada 07 - 11 aprilie 2014,  a fost   organizat cel
1390 Accesări    ADR Sud  
   
09.04.2014
Raioanele Şoldăneşti, Floreşti şi Rezina colectează deşeurile separat, pentru un mediu mai curat
În perioada ianuarie-iunie 2014, locuitorii raioanelor Şoldăneşti, Floreşti şi Rezina sunt informaţi despre beneficiile colectării separate a deşeurilor, dar şi despre responsabilitatea cetăţenilor de a achita la timp facturile pentru acest serviciu public. Campania, cu genericul „Pentru sănătate şi un
1832 Accesări    GIZ  
09.04.2014
Proiectul interregional de gestionare a deșeurilor solide în raioanele Șoldănești, Rezina și Florești va avea șanse sporite pentru a fi eficient și durabil
O echipă formată din specialiști din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), Agenției de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) și ADR Centru, precum și consultanți de la Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) participă, în incinta ADR Nord,
347 Accesări    ADR Nord   
   
04.04.2014
Locuitorii din Costeşti au fost asiguraţi cu apă potabilă de calitate
Apă potabilă de calitate şi acces la sistemul de canalizare pentru locuitorii de la sate - este proiectul comun al Guvernelor din Moldova şi Germania - care continuă. Astăzi, Prim-ministrul Iurie Leancă a vizitat comuna Costeşti din raionul Rîşcani, unde
1223 Accesări    www.gov.md   
04.04.2014
Spitalul regional Orhei a fost vizitat de experți din 6 țări
Experți din 6 țări precum Albania, Kosovo, Serbia, Ukraina, Georgia și Republica Moldova au vizitat ieri, 3 aprilie Spitalul regional din orașul Orhei. Reprezentanții celor 6 țări sînt participanți ai programului de instruire a Academiei LIFE, scopul vizitei fiind familiarizarea cu
1662 Accesări , 1 Comentarii    ADR Centru   
   
04.04.2014
Ședință de lucru în vederea determinării terenului pentru construcția stației de balotare și sortare a deșeurilor în orașul Șoldănești
Specialiști din cadrul Secției managementul proiectelor (SMP) a ADR Centru au întreprins o vizită de clarificare la proiectul  "Îmbunătățirea sistemului integrat de management al deşeurilor solide în raioanele Șoldănești, Rezina și Florești". La întrunire au participat mai mulți consultanți ai
272 Accesări    ADR Centru   
03.04.2014
Jurnaliști din presa națională și locală, interesați de proiectele de dezvoltare regională realizate în nordul republicii
Un grup de 15 jurnalişti de la instituţii mass-media naţionale şi locale au vizitat miercuri, 2 aprilie a.c., trei localităţi din nordul republicii unde Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) a realizat proiecte de dezvoltare regională.Vizita de studiu pentru
624 Accesări    ADR Nord   
   
02.04.2014
Comunicatorii ar trebui să ţină pasul cu schimbările în mass-media
Comunicatori agenţiilor de dezvoltare regională şi ai Ministerului Dezvoltării Regională şi Construcţiilor (MDRC) au participat vineri, 28 martie a.c. la atelierul cu tema "Posibilităţi de sporire a mediatizării procesului de dezvoltare regională".La începutul atelierului, participanţii s-au familiarizat cu rezultatele raportului
1246 Accesări    www.api.md   
01.04.2014
2 concepte de propuneri de proiecte în sectorul Alimentarea cu apă și canalizare, acceptate pentru etapa de monitorizare în cadrul unei ședințe comune ADR Nord - GIZ
12 concepte de propuneri de proiecte în sectorul Alimentarea cu apă și canalizare (AAC) din Regiunea de Dezvoltare Nord (RDN) au fost acceptate pentru etapa de monitorizare și de identificare a surselor de finanțare în cadrul unei ședințe comune de
332 Accesări    ADR Nord   
   
26.04.2013
Regia-Apă Şoldăneşti dispune de un sediu modern şi echipament de management a deşeurilor pentru trei raioane
Prestatorul de servicii Î.M. „Regia-Apă Şoldăneşti" a beneficiat de investiţii germane consistente, care îi permit să îşi extindă activitatea şi să devină un operator eficient şi profitabil. Sprijinul financiar a fost acordat prin intermediul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în
332 Accesări    GIZ  
24.04.2013
MDRC și GIZ au discutat despre prioritățile comune în implementarea proiectelor finanțate de Guvernul German
Marcel Răducan Ministrul în exercițiu al Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Philipp Johannsen, reprezentant de țară și manager de proiect al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în Moldova au discutat despre prioritățile  comune în implementarea proiectelor  finanțate de Guvernul
268 Accesări    MDRC   
   
22.04.2013
La București s-a desfășurat Prima Reuniune Comună a Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării în contextul Procesului de Programare Financiară 2014 - 2020
Prima Reuniune Comună a Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării în contextul Procesului de Programare 2014 - 2020 s-a desfășurat la București, România în perioada 16 - 17 aprilie curent.La eveniment, țara noastră a fost reprezentată de viceministrul Dezvoltării Regionale
268 Accesări    MDRC   
22.04.2013
Planificarea regională în sectorul managementului deşeurilor solide. Atelier de lucru 3
Agenţia de Dezvolatre Regională Centru (ADR Centru), cu susţinerea Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ), în cadrul proiectului "Modernizarea serviciilor publice, domeniul de intervenţie 2 - Planificarea şi Programarea Regională" a organizat, pe data de 18 aprilie curent, un
1034 Accesări    ADR Centru   
   
22.04.2013
Doi funcţionari publici au urmat un curs în Germania dedicat mecanismului de luare a deciziilor în UE, cu sprijinul financiar al GIZ
Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) a sprijinit deplasarea a doi funcţionari publici în Nonnweiler, Germania, în perioada 15-19 aprilie 2013, la modulul de instruire „Structurile, luarea deciziilor şi provocările de viitor la selectarea politicilor". Sprijinul financiar şi logistic
257 Accesări    GIZ  
19.04.2013
Pentru un mediu mai curat! Al treilea atelier de lucru în domeniul planificării regionale în sectorul managementului deşeurilor solide
„Planificarea regională în sectorul managementului deşeurilor solide în regiunile din Republica Moldova" este tema celui de-al treilea atelier de lucru din cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale", aria de intervenţie 2, „Planificarea şi Programarea Regională".În cadrul celui de-al treilea atelier,
256 Accesări    ADR Nord   
   
19.04.2013
Primul film promoţional despre cum iluminarea stradală eficientă poate readuce la viaţă satele din Republica Moldova
A fost produs filmul promoţional intitulat „Puterea luminii readuce satul la viaţă", care reflectă avantajele iluminării stradale eficiente pentru localităţile rurale.Filmul a fost realizat în cadrul proiectului-pilot „Iluminare stradală eficientă în comuna Tătărăuca Veche", implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord)
263 Accesări    ADR Nord   
15.04.2013
A fost lansată licitația adițională pentru partenerii din Republica Moldova în cadrul Programului de cooperare transnaţional pentru Europa de Sud-Est 2007-2013
Pe data de 15 aprilie 2013, Programul de Cooperare Transnațional pentru Europa de Sud-Est  2007-2013, lansează licitație adițională pentru partenerii din Republica Moldova. Fondurile ENPI alocate pentru această licitație constituie 1.689.457 EUR.Prioritățile eligibile:Sunt eligibile toate prioritățile și ariile de intervenție
375 Accesări    ADR Nord   
   
12.04.2013
30 de reprezentaţi ai administraţiilor raionale învaţă cum să obţină şi să gestioneze corect proiecte de dezvoltare
30 de reprezentanţi ai administraţiilor raionale din cele trei regiuni de dezvoltare au posibilitatea de a-şi consolida cunoştinţele în domeniul elaborării şi managementului proiectelor în perioada 8 - 12 aprilie 2013. Modulul de instruire este parte a programului de formare
468 Accesări    GIZ  
11.04.2013
Inspectoratul Energetic de Stat va putea măsura calitatea energiei electrice
Inspectoratul Energetic de Stat va putea măsura calitatea energiei electrice începând cu iunie 2013. Aceasta deoarece dispun de utilaj performant care permite efectuarea acestor monitorizări, graţie sprijinului financiar oferit de Guvernul Germaniei. Suportul financiar şi logistic a fost acordat prin
1320 Accesări    GIZ  
   
10.04.2013
Ultimele consultări privind semnarea unui Memorandum de Înțelegere privind gestionarea integrată a deșeurilor
Ultimele consultări privind semnarea Memorandumului de Înțelegere între Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Ministerul Mediului, Ministerul Sănătății, Consiliul Regional pentru Dezvoltare Sud, Agenția de Dezvoltare Regională Sud, Agenția Cehă pentru Dezvoltare și Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei cu referire
350 Accesări    MDRC   
05.04.2013
77 de platforme recepționate în r. Florești
La Florești a avut loc recepţia finală a construcției obiectului „Platforma pentru depozitarea selective a deșeurilor menajere solide, lotul 9, în localitățile Băhrinești, Prajila, Ghindești și Gura Camencii" din raionul Florești din Regiunea de Dezvoltare Nord. Acest obiect de investiţie este promovat în
1241 Accesări    ADR Centru   
   
1 2 »»